23948sdkhjf

Dobbelt så mange biler på nordjysk motorvej

Hirtshalsmotorvejen er langt bedre end sit rygte, når det kommer til antallet af trafikanter på den nordjyske asfalt
Den nordjyske motorvej E39 er bedre end sit rygte. I hvert fald når det handler om antallet af trafikanter.

Det fortæller DR Nordjylland.

Fra 2001 til 2014 er antallet af biler på motorvejen mellem Aalborg og Hirtshals næsten fordoblet med en stigning på omkring syv procent årligt i perioden. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Det kan hjælpe på vejens rygte, mener Arne Boelt (S), der er borgmester i Hjørring Kommune.

- I København fortæller de os ofte, hvor lidt trafik, der er, og hvor heldig man skal være for at møde en bil, når man kører på E39, og for øvrigt også den nordlige del af E45 mod Frederikshavn. Jeg tror, det forstummer nu, siger han.

Borgmesteren henviser til de kritikere, der mener, at motorvejsinvesteringerne giver langt højere værdi i øst og særligt omkring København.

Men de nye tal er ikke kun fine nyheder for Nordjylland, mener han.

- Det er også godt for den øvrige del af Danmark, for det er jo en transportkorridor, der går hele vejen ned til Aabenraa, siger han.

Med udviklingen nærmer den nordjyske motorvej sig så småt niveauet længere nede ad motorvejen.

På E39 ved Vestbjerg, nord for Aalborg, kørte der i 2014 knap 25.500 biler i døgnet mod 14.000 i 2001. Til sammenligning var der i 2014 på E45 ved Randers 38.000 bilister.

En af årsagerne til den øgede trafik i Nordjylland kan være en stadig mere populær Hirtshals Havn.Her er trafikken fordoblet på bare ni år. Det kan skyldes mere færgetrafik, mere direktør Jens Jensen.

- Færgerederierne har øget kapaciteten med mere tonnage, og så er det nogle meget kvalificerede rederier, der sejler i Hirtshals, siger han til DR Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078