23948sdkhjf

God start for bilsalget i 2016

Salget af personbiler og varevogne fortsætter på et højt niveau.
I januar blev der leveret 16.436 personbiler. Det er et fald på 11 procent i forhold til december, men 2,6 procent over januar 2015. Samme tendens ses på varebiler. Januar endte med et salg på 2.836 varebiler, som godt nok et fald på 14 procent målt mod december 2015, men det var 23,5 procent bedre set i forhold til januar 2015.

Personbiler

Januar blev med et salg på 16.436 personbiler en ganske fornuftig start på året, mener Danske Bilimportører, som fører statistik over bilsalget.

- Januar blev 2,6 procent over januar sidste år, og ser man på en tre måneders periode (november, december og januar) ligger vi knap 12 procent over den tilsvarende periode året før, fortæller Gunni Mikkelsen, der er adm. direktør i Danske Bilimportører.

Januar bød på lidt ændringer mellem segmenterne. De mindste biler (segmenter A og B) faldt i december, men steg i januar, præcis det samme som for SUV’erne (J segmentet). De større biler (C og D segmenterne) steg i december og faldt så igen i januar.

- Det er samme billede, som vi så sidste år, og siger formodentlig mere om kundegrupperne sidst på året vs. først på året end om generelle tendenser i markedet. Der er traditionelt flere firmabilskunder i december end i januar, konkluderer Gunni Mikkelsen.

- Hos De Danske Bilimportører forventede vi et stadig pænt bilsalg i 2016. Første måneds salgstal viser at forudsigelsen ser ud til at holde stik.

Varebilssalget

Salget af varebiler så et fald på cirka 14 procent i januar 2016 sammenlignet med måneden før, men da januar i år ligger 23,5 procent over januar sidste år, er der tale om en ganske god begyndelse på et år, der kommer umiddelbart efter et rekordstort salg i 2015.

- Vi er absolut fortsat fortrøstningsfulde og tror på et godt marked for varebilerne i 2016. Året tegner godt, siger Gunni Mikkelsen.

Forventninger til 2016

- Hos Danske Bilimportører har vi generelt store og positive forventninger til det nye år. Vi tror på et personbilssalg i samme størrelsesorden som i 2015, og det tilsvarende gælder for varebilerne, siger Gunni Mikkelsen, adm. direktør.

- Finansieringen af elbilsforliget i oktober er primært finansieret af konventionelle biler, og kan have en vis negativ påvirkning af dette marked. Modsat har reduktionen af registreringsafgiften fra 180 til 150 procent medført en endnu større interesse for bilerne. Behovet for lidt større, bedre, mere miljørigtige og sikrere biler, burde ligeledes bidrage til salget i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125