23948sdkhjf

Fremtidens trucks kører på brint

Aalborg Havn og Hydrogen Valley indbød branchen til at tage et nærmere kig på brint-teknologien
Aalborg Havn lagde lokaler til, da transportbranchen onsdag formiddag fik muligheden for at sparke dæk på en truck.

Men ikke bare en hvilken som helst truck – der var nemlig tale om et brint-drevet eksemplar, der skulle tjene at udbrede kendskabet til de mere miljøvenlige alternativer blandt nordjyske virksomheder.

- Havnen er ramme om en række logistikvirksomheder. Samtidig arbejder havnen visionært og ser fremad, og hvis vi skal eksistere i fremtiden, er det nødvendigt at tænke i miljø og intelligente løsninger, forklarede Marie-Louise Arnfast fra Hydrogen Valley.

Hos Hydrogen Valley ser man brint som en brik i den fremtidige energiforsyning, både på landevejene men især også til logistik-opgaver i for eksempel lufthavne eller på varehuse. Mulighederne er også interessante for Aalborg Havn.

- Diesel og gas er ikke en holdbar løsning på sigt, og afgifterne på el er steget markant de seneste år. Brint-trucken har nogle store miljømæssige fordele, men alligevel kører der kun ganske få trucks på brint rundt i Danmark. Det vil vi gerne være med til at ændre ved at synliggøre mulighederne over for virksomhederne på havnen og i nærområdet, sagde Jeppe Faber, account manager i ejendomme og arealer, Aalborg Havn Logistik A/S.

Mange repræsentanter fra transportbranchen var mødt op, først til et kort oplæg om brint-trucks og Hydrogen Valleys arbejde, og der var senere rig mulighed for at sparke dæk på en rigtig brint-truck.

Desværre blev det ikke til en prøvetur – der var nemlig ingen brint i tanken, da trucken skulle fragtes med lastbil fra Hobro til Aalborg Havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109