23948sdkhjf

Dansk støtte til Ystad

Trafikudvalget henvender sig til den svenske rigsdag om skånsk havnevej med stigende dansk godstrafik.
Ystad Kommune får danske politikeres hjælp til at rejse krav i Stockholm om bedre adgangsvej i Ystad Havn.

Det tager 80 minutter at sejle med hurtigfærgen fra Rønne til Ystad, hvorefter det tager 20-30 minutter at komme ud af byen, forklarede havnedirektør Björn Boström og byrådsmedlem Eva Bramsvik-Håkansson, da de besøgte Folketingets trafikudvalg.

- Det er uacceptabelt. Derfor ønsker vi danske politikeres hjælp til at rejse ønsket om bedre infrastruktur over for svenske politikere, siger Eva Bramsvik-Håkansson.

Folketingets Trafikudvalg efterkommer appellen. Udvalgsformand Lennart Damsbo-Andersen (S) skriver et brev til sin svenske kollega for at skabe opmærksomhed på problemet.

Desuden opfordrer han transportminister Hans Chr. Schmidt (V) til at overveje ditto til infrastrukturminister Anna Johansson.

- Det er vigtigt, at transportkorridoren til Bornholm fungerer let og smertefri for både passager-, bil- og godstrafik. Der har vi fælles interesse med Ystad, siger Lennart Damsbo-Andersen.

Konkurrerer med Køge

Den skånske havn håndterer 96 procent af den bornholmske passager- og biltrafik og 24 procent af lastbiltrafikken mellem Bornholm og Sjælland.

Ambitionen er at få en endnu større andel af godstrafikken til og fra Bornholm samt dansk gods mellem Polen og Danmark.

- Hvis man sender en lastbil til København via Ystad, kommer den tilbage samme dag. Hvis du sender den til Køge, kommer den tidligst hjem dagen efter, siger Björn Boström.

Motorvej til Malmø

Den smalle vej gennem et boligområde til havnen er tæt trafikeret med mange uheld, hastighedsgrænsen er 30 km/t, og den krydser et jernbanespor.

Dette er kun et lille stykke af ønsket om motorvej hele vejen til Malmø som en del af Øresundsregionens infrastruktur. I dag er 16 km af de 58 km mellem de to byer motorvej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094