23948sdkhjf

Skive Køletransport investerer i fremtiden

Den midtjyske transportvirksomhed ruster sig til en fremtid med stadig skarpere konkurrence

Hos Skive Køletransport A/S i Højslev kigger man fremad. Og det billede, der tegner sig i krystalkuglen, kræver stadig større investeringer og omstillingsparathed, for at sikre, at man som transportvirksomhed kan blive ved med at gøre sig gældende i branchen.

Årsregnskabet for 2014/15 viser en vækst på bruttofortjenesten på 70,7 mio. kr. mod 65,2 mio. kr. året før. Samtidig lander resultatlinjen på 630.000 kr. – og det må siges at være noget af en reducering i forhold til sidste års 1,8 mio. kr.

Alligevel er det et tilfredsstillende resultat, fortæller direktør i Skive Køletransport Anders Mikael Christensen:

- Det skyldes investeringer i fremtiden. Vi vækster enormt hårdt i øjeblikket og investerer i at ruste os til de kommende år. Det, vi forventer, er, at vi allerede næste regnskabsår kan høste udbyttet af det.

Læs også: Skive Køletransport vil rykke mod øst

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvilke investeringer, der nærmere er tale om. Det er stadig følsomt, men han kan sige så meget, at ledelsen er på udkig efter ’nye forretningsområder for Skive Køletransport’.

Den største begivenhed i regnskabsåret 2014/15 for Skive Køletransports vedkommende må være investeringen fra N&K Spedition A/S. Esbjerg-virksomheden overtog aktiemajoriteten i transportvirksomheden i sommers, og det har givet mange nye muligheder. Allerede nu kan ledelsen konstatere, at samarbejdet med N&K er gået over al forventning og har givet de ønskede synergier, samt er med til at fremtiden ser endnu lysere ud i et stærkt fremtidig konstellation.

- N&K har styrket os på både indenrigs og eksportmarkedet. Vi har fået et vindue ud i Europa, så når vi står med nogle kunder, der ønsker mere end indenrigstransport, har vi mulighed for at tilbyde hele paletten, siger Anders Mikael Christensen, og tilføjer:

Læs også: Skive Køletransport i samarbejde om nye chauffører

- Samtidig er det med til at vise overfor kunderne, at vi har et økonomisk stærkt fundament som sikrer de næste mange år.

Forretningsmæssigt har 2014/15 selvfølgelig båret præg af overtagelsen.

- Vi har haft rigtig travlt med at implementere nye opgaver, og har brugt mange resurser på de synergier, vi har opnået. Sammen med N&K spedition kommer vi blandt eliten i danske køletransportvirksomheder, siger direktøren.

Væksten og synergierne, der er opstået efter overtagelsen, har allerede haft deres effekt på første kvartal af det nye regnskabsår, hvilket giver anledning til positive forventninger fra ledelsens side.

Men hvis Skive Køletransport skal fastholde sin position som kundernes foretrukne samarbejdspartner og rykke op blandt de store spillere på køle- og frysetransport i Danmark, skal man se fremad. Transportbranchen er nemlig i stigende grad præget af hård konkurrence, og kun vores evne til at tilpasse os og levere den kvalitet kunderne forespørger kan sikre os en position på markedet vurderer Anders Mikael Christensen.

- De seneste års fusioner mellem større og mindre virksomheder gør, at vi også overvejer, om vi skal kigge efter andre samarbejdspartnere og alliere os med dem. Jo større virksomheder, der kommer, jo hårdere bliver konkurrencen. Og så skal vi være tilsvarende skarpere, hvis vi skal gøre os håb om at være med i den konkurrence, slutter han.
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.134