23948sdkhjf

Mols-Linien kan afnoteres på Børsen

Snart kan man ikke længere købe aktier i Mols-Linien på fondsbørsen i København, fordi selskabet afnoteres
Da kapitalfonden Polaris i stort tal begyndte at købe aktier i Mols-Linien sidste år, var det med det erklærede formål at overtage den fulde kontrol med selskabet.

I december, da Polaris sad på godt 80 procent af aktierne i selskabet, bad selskabet derfor om at få Mols-Linien afnoteret på fondsbørsen i København, så aktien ikke længere kan handles der.

Og nu har fondsbørsen - der retteligt hedder Nasdaq Copenhagen - så besluttet at imødekomme ønsket.

Eneste forudsætning er, at Polaris skal tilbyde at købe de resterende aktier tilbage til samme kurs, som man tidligere har tilbudt de øvrige aktionærer.

Thomas Tang, der har repræsenteret mindretalsaktionærerne i kampen imod en afnotering, er meget uforstående over for afgørelsen.

- Afnoteringen har ikke kun betydning for Mols-Linien, men den sætter også et stort spørgsmålstegn ved den generelle beskyttelse af minoritetsaktionærer.

- Det er skadeligt for det danske aktiemarked i almindelighed og for småaktionærer, der stilles væsentligt ringere fremover, siger han til Ritzau.

De nuværende investorer kan vælge at beholde deres aktier i selskabet, men de vil formentlig få langt sværere ved at komme af med dem igen, fordi de selv skal finde en køber.

Derfor kan der være en del, der torsdag vil forsøge at skille sig af med deres aktier, vurderer Thomas Tang.

- Men grundlæggende er Mols-Linien efter min mening fortsat en interessant investering.

- Derfor kunne det godt ligne en købsmulighed for en langsigtet investor, der kan leve med et unoteret setup.

Polaris tilbød i august de øvrige aktionærer at købe aktier til en pris af 40 kroner stykket, men siden da er kursen steget til 97, blandt andet i kraft af den positive turnaround, som selskabet har været igennem.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111