23948sdkhjf

Bilisterne har fundet vej til den nye motorvej

Over 25.000 bilister finder dagligt vej til den nye Frederikssundmotorvej mellem Motorring 4 og Smørum, viser tal fra Vejdirektoratet
Over 25.000 bilister finder dagligt vej til den nye Frederikssundmotorvej, som åbnede sidste år på strækningen mellem Motorring 4 og Smørum. Det viser trafiktal fra den vigtige pendlerstrækning mellem København og kommunerne langs Frederikssundfingeren.

​Samtidig er der sket et fald på over 6000 bilister på Frederikssundsvej ved det såkaldte ’chokoladekryds’ mellem Ring 4 og Ballerup Byvej, hvor der i dag kører ca. 24.000 biler på hverdage.

- Det er rigtigt positivt, at så mange bilister har fundet vej til den nye motorvejsstrækning, og at de mindre veje i stedet bliver aflastet. Det giver en hurtigere og sikrere vej til og fra hovedstadsområdet og understøtter udviklingen i hele regionen, siger Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Udover bilisterne på motorvejen, så bliver den nye Tværvej, der forbinder motorvejen med Frederikssundsvej ved Kildedal Station, også flittigt brugt. Her kører der dagligt ca. 14.000 bilister.

Trafiktallene stammer fra perioden fra vejen åbnede den 13. juli 2015 og frem til vinterferien i uge 7 i år.

De mange bilister stemmer godt overens med Vejdirektoratets forventninger til strækningen, inden den åbnede. Her vurderede man, at ca. 25.000 bilister ville benytte den nye motorvej, mens ca. 15.000 ville køre via Tværvej.

Erfaringerne viser dog, at der typisk går et års tid, før bilisterne ændrer på deres vaner og tager nye vejstrækninger i brug. Men altså ikke i dette tilfælde.

- Når vi oplever en så hurtig tilvænning, så hænger det formentlig sammen med, at der har været et stort behov for, at denne etape af Frederikssundmotorvejen blev færdig. Samtidig ser vi generelt en stor årlig vækst i trafikken i hovedstadsregionen, og den vækst afspejler sig også i trafikken på motorvejene, siger Christian Tolderlund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205