23948sdkhjf

Axel Hansen forbedrer bundlinjen

Vognmandsforretningen fra Holbæk ser frem til et år i forandringens tegn
Vognmand John Andersen kan være godt tilfreds med den netop afsluttede årsrapport for 2014/15 i Axel Hansen Transport A/S. Resultatlinjen lander på 2,5 mio. kr. mod 2,1 mio. kr. året før, og samtidig er selskabets egenkapital steget til 24,2 mio. kr.

Årets resultat bærer præg af, at virksomheden i det forgangne år har frasolgt dagrenovationskørsel til RenoNorden, og det betyder, at Axel Hansen Transport for tiden er præget af tilpasninger, fortæller John Andersen.

- Inden for renovation ser vi en kæmpe tendens på dagrenovationsmarkedet, der bliver indskrænket til meget få aktører. Det er et presset marked, og det var også derfor, vi valgte at sælge det fra, forklarer vognmanden, og fortsætter:

- Der er en klar tendens til, at virksomhederne specialiserer sig og skal være større og større, så de kan magte flere opgaver. Men sådan er det jo for alle brancher, ikke kun transport.

Ser man frem på det regnskabsår, der nu er påbegyndt, vil frasalget være en klar påvirkning, vurderer vognmanden.

- Det ser godt nok ud, men det er klart, at man kommer til at mangle en stor omsætning med frasalget af dagrenovationskørslen, så året efter bliver det svært at tjene de samme penge. Så derfor forventer vi ikke, at vi vil kunne komme ud med samme regnskab.

Han fortæller, at der desuden er oprettet holdingselskaber som forberedelse til et fremtidigt generationsskifte, og det kan have meget stor betydning for, hvordan 2015/16 kommer til at udarte sig.

- Vi er meget tilfreds med årets regnskab, men det bliver nemmere at sammenligne fremover. Tiderne ændrer sig jo hele tiden, siger John Andersen.

Axel Hansen Transport beskæftiger pt. 20 ansatte og råder over 15 biler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093