23948sdkhjf

I-Shift med krybegear

De nye gear, som er føjet til Volvos automatgearkasse, giver en enestående startevne til lastvogne, der kører med tung last under krævende forhold.
Volvo Trucks' nye version af I-Shift gør det muligt at tilføje op til to nye krybegear. Det betyder blandt andet, at lastbilen kan sætte i gang fra stilstand og transportere en vogntogsvægt på op til 325 ton.

- I-Shift med krybegear giver helt nye muligheder for, at tunge lastvogne med automatgearkasse kan justere hastigheden, når de kører langsomt og i bakgear, fortæller Peter Hardin, der produktchef for Volvo FM og FMX.

- Med de nye krybegear kan lastbilen køre med hastigheder helt ned til 0,5-2 km/t. Det er en uvurderlig hjælp under præcisionsmanøvrering i forbindelse med for eksempel anlægskørsel og vedligeholdelsesopgaver.

Jo tungere, desto gladere

- De markant forbedrede køreegenskaber og startevner med de nye krybegear gør chaufførens arbejde langt nemmere i vanskeligt terræn, på glatte overflader og med tung last, når de for eksempel arbejder på byggepladser, i grusgrave eller i skoven.

- Jo tungere transportopgave og jo dårligere overflade eller terræn, desto større glæde får chaufføren af en lastvogn med krybegear, siger Peter Hardin.

Kører også på motorvej

Krybegearene giver også en betydelig fleksibilitet og potentielt bedre brændstoføkonomi, hvilket er en særlig stor fordel for de vognmænd, der udfører tunge transportopgaver på krævende overflader, men også kører på almindelig motorvej.

- I-Shift med krybegear gør det muligt at starte fra stilstand i ekstreme situationer. Hvis de kombineres med en bagakseludveksling, der optimerer motorens omdrejningstal ved høje hastigheder, giver det et lavere brændstofforbrug ved motorvejskørsel. Det er en meget stor fordel for vognmænd, der udfører den slags varierede opgaver.

Afhængigt af anvendelsesområdet kan I-Shift leveres med:

• et eller to fremadgående krybegear,

* to ekstra bakgear, hvoraf det ene er et krybegear. Bakkrybegearet gør det muligt at bakke ekstremt langsomt, hvilket er en meget stor fordel, når der kræves stor præcision ved bakning.

Se film om de nye I-Shift muligheder:

Link til film: https://www.youtube.com/watch?v=dPjVu2VKoF0

Link til animation: https://www.youtube.com/watch?v=_rZfo6jc7sA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11