23948sdkhjf

Stabil kurs på Esbjerg Havn

Havnens fokus på tre forretningsområder er rigtig, konstaterer havnedirektør.
Et fortsat højt aktivitetsniveau for Esbjerg Havn afspejles i det, som bliver betegnet "et tilfredsstillende resultat" for 2015. På havnen tager man det som et tegn på, at havnens strategi virker.

- Resultatet for 2015 matcher vores forventninger. Det bekræfter, at Esbjerg Havn er en robust virksomhed, og at havnens fokus på tre forretningsområder - vind, olie/gas og RoRo - er helt rigtig. Samtidig har vi det kapitalberedskab, der skal til for at drive en virksomhed som Esbjerg Havn, hvor der løbende skal investeres for at matche kundernes krav. Krav, som afspejler en stærk, international konkurrence, siger Flemming N. Enevoldsen, formand for Esbjerg Havns bestyrelse.

To rekorder
Inden for RoRo-transport var aktivitetsniveauet på Esbjerg Havn stabilt med en samlet godsmængde på 1,6 mio. tons i 2015. Der er tale om en lille stigning i forhold til 2014, som blandt andet skyldes, at der blev importeret knapt 60.000 nye biler via Esbjerg Havn i 2015. Det var 50 procent flere end året før og dermed en ny rekord for havnen.

2015 bød også på en anden rekord, da antallet af skibsanløb nåede op over 6.400. Det var en stigning på godt 10 procent i forhold til 2014.

Den samlede godsmængde lå i 2015 på 4,2 mio. tons mod 4,5 mio. tons i 2014. Den lavere godsomsætning skyldes hovedsaligt et fald i importen af kul.

Forventer ikke de store udsving i 2016
Esbjerg Havn forventer, at resultatet for 2016 vil ligge på samme niveau som i 2015, selv om den lave oliepris vil gøre det vanskeligt for både Esbjerg Havn og virksomhederne på havnen.

- Vi er naturligvis meget opmærksomme på det vanskelige marked, som virksomhederne i olie- og gasindustrien opererer i for nærværende. Det giver en øget usikkerhed for mange af vores kunder, og det mærker vi også på Esbjerg Havn, siger havnedirektør Ole Ingrisch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109