23948sdkhjf

Entusiastisk formand for KranBlok

Frank Segall har succes med Kran Blok ERFA. Medlemmerne strømmer til for at få hjælp.
Der er en god grund til, at DTLs erfa-gruppe Kran-Blok får så mange nye medlemmer. De kommer nemlig af sig selv. Når de har et problem kontakter de erfa-gruppen for at få et godt råd.

- Og det giver vi gerne til alle – helt gratis. Den efterfølgende faglige behandling har klart haft betydning for den øgede medlemstilgang, siger formanden Frank Segall.

- Vi er tit ude for virksomheder, som har fået en bøde, fordi de ikke havde tilstrækkeligt kendskab til et kompliceret problem. Dem giver vi en slags førstehjælp. En stor del finder heldigvis ud af, at det er bedre og billigere at få et medlemskab af Kran-Blok end at bruge pengene på en stor bøde.

- Skal vi fortsat vejlede dem, er det naturligvis ensbetydende med et medlemskab, siger formanden.

Nye medlemmer

I det forløbe år har erfa-gruppen fået en nettotilgang på 28 medlemmer, så den nu omfatter 138 medlemsvirksomheder. Noget som andre vognmandsforeninger i DTL misunder gruppen. Godt halvdelen af de nye medlemmer er i forvejen medlem af DTL, men det er den anden halvdel ikke. De får en såkaldt associeringsaftale. Eneste forskel er, at de ikke har stemmeret på generalforsamlingen, og ikke kan blive valgt ind i erfa-gruppens styregruppe, der fungerer som bestyrelse.

- Det er de ny medlemmer stort set ligeglade med, siger Frank Segall. De er kun interesseret i det faglige udbytte af deres medlemskab.

Engageret sekretær

Frank Segall fremhæver erfa-gruppens sekretær Finn Bjerremand som meget engageret og god til at ”fange” potentielle medlemmer.

- Han har sin egen rolige og lidt jyske måde at gøre tingene på. Det er ikke hans stil at komme med glitrende reklameslogans. Hans seriøse markedsføring fungerer rigtig godt. Han taler et sprog, som mange vognmænd kan forstå. Erfa-gruppen kan kun være tilfreds med Finn Bjerremands indsats, siger formanden og fremhæver, at han kører et fint parløb mede Finn Bjerremand.

Selv om erfa-gruppen medlemsmæssigt er tilfreds, kniber det noget mere med formandens politiske tilfredshed. Som et led i Venstre-regeringens ambitiøse og kostbare udflytningsplan af offentlige institutioner fra hovedstaden er en af erfa-gruppens politiske medspillere, Trafikstyrelsen, blevet splittet op, og dele af den er flyttet til Ribe.

Kender ikke nye medarbejdere

- Desværre har meget få af de medarbejdere, som vi har en god dialog med, ønsket at flytte fra København til det jyske. Det betyder, at vi på flere områder skal til at lære medarbejderne i den nye Færdselsstyrelse at kende. Vi kan ikke rigtig komme videre med vores mærkesager, før der er genskabt fornuftige relationer til nye medarbejdere.

- Det tager tid at lære dem at kende; men de skal jo også lære os at kende. Vi skal have gensidig tillid til hinanden, så det må vi bruge tid på at bygge op.

I Kran Blok er der blevet rørt rundt i alle de politiske gryder, der er i kog.

Der gror mug på indholdet

- Desværre må vi erkende, at temperaturen ikke har været høj alle steder, siger Frank Segall. Nogle steder er temperaturen så lav, ”at der ved at gro mug på indholdet”.

- Muligheden for at lukke selv ukomplicerede sager er temmelig begrænset lige i øjeblikket, siger Frank Segall, men er samtidig overbevist om, at han - sammen med alle de gode kræfter i Kran-Blok - nok skal få overbevist myndighederne om fordelene ved at lytte til vognmændene.

- Vores interesse er såmænd kun at forbedre sikkerheden på vejene og sørge for, at vi generer mindst muligt, når vi kommer med de store og tunge transporter.

- Det er jo i alle interesse, slutter Frank Segall.

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235