23948sdkhjf

ÅT16: Engsig Transport

Engsig Transport er nomineret til Årets Transportvirksomhed 2016 - og de kan slet ikke få armene ned
- Det er mega fedt. Det er en af de dage, hvor vi går hjem og tager et glas champagne.

Sådan lyder ordene fra vognmand Leif Engsig, ovenpå torsdagens nominering til DTLs titel som Årets Transportvirksomhed 2016.

Sammen med sin kone Lene Engsig har han i 21 år drevet vognmandsforretningen Engsig Transport. De valgte at gå ind i transportbranchen, blandt andet inspireret af deres opvækst, fortæller Leif Engsig:

- At være sig selv ligger i vores gener. Mine forældre er erhvervsdrivende, og både min kone og jeg er vokset op på landet, så vi er vant til det frie erhverv.

De har i dag ca. 18 chauffører ansat, som kører med alle typer af gods egnet til presennings- og kranbiler. Desuden transporteres hasteopgaver, farligt gods med mere. Der er også tilknyttet underleverandører.

- At få sådan en nominering er et skulderklap for, at man har fokus på nogle af de rigtige ting. Det er selvfølgelig ikke derfor, man gør det, men det er skønt, at der bliver lagt mærke til det, siger Leif Engsig, og tilføjer:

- Vores branche kan jo have et lidt blakket ry. Man møder tit den fordom, at det at drive transportvirksomhed må være et surt, hårdt slid, men vi har faktisk en god forretning og nogle gode medarbejdere, så det er skønt, at vi kan komme med nogle positive historier.

Firmafilosofien er lige så enkel, som den er krævende: Tilfredse medarbejdere giver tilfredse kunder – og omvendt.

En mentorordning sørger for, at nye medarbejdere finder sig godt til rette og lærer, at firmaet lægger vægt på ansvarlighed i trafikken og god kundebetjening.

Der tilbydes uddannelse og opkvalificering, og chaufførerne opfordres til at blive faglærte. Målet er, at to tredjedele af staben er faglærte inden tre år. To er i gang som voksenlærlinge.

Tilfredse medarbejdere kræver en attraktiv arbejdsplads og faglig stolthed. Der er årlige medarbejdersamtaler, hvor der blandt andet spørges ind til, om der er passende udfordringer i dagligdagen, og om der er behov for særlige aftaler eller ændringer af arbejdsvilkår.

Virksomheden har i tre år været certificeret ”Grøn virksomhed” af Trafikstyrelsen, så der er spot på chaufførernes kørestil og brændstofforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094