23948sdkhjf

Kan aftale med Tyrkiet redde Schengen?

Som et led i kommissionens plan for at normalisere Schengen har EU nu indgået en aftale med Tyrkiet omkring flygtninge
Aftalen går på, at Tyrkiet skal tage imod de illegale flygtninge, som vil til EU via Tyrkiet. Dette betyder, at flygtninge skal ansøge om asyl fra Tyrkiet, og dermed er de ydre grænser styrket. Aftalen skal sikre en mindsket flygtningestrøm til EU.

Kommissionen har angivet, at hvis planen holder, vil Schengen være fri for nationale grænsekontroller inden udgangen af december 2016. Det kan dog vise sig, at aftalen med Tyrkiet ikke holder hele vejen, ligesom der kan komme fornyet pres på øvrige flygtningeruter til EU.

- Det er langt fra sikkert, at aftalen med Tyrkiet vil sikre Schengens fremtid og dermed den fri bevægelighed for transport- og logistikvirksomheder. Ikke desto mindre har EU indgået en aftale om at styrke de ydre grænser, som vi har efterspurgt. Vi følger situationen tæt og presser stadig på for at sikre en fortsat styrkelse af de ydre grænser, så vi kan holde de indre åbne, siger Karen Roiy, europapolitisk chef.

Kommissionen har meddelt, at hvis flygtningestrømmen ikke er kommet under kontrol inden den 12. maj 2016, så vil kommissionen præsentere ny lovgivning, som giver mulighed for at indføre national grænsekontroller i samarbejde med kommissionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078