23948sdkhjf

Nordens største grønttorv åbnet

Onsdag morgen indviede Karen Hækkerup Nordeuropas største engrosmarked for blomster, frugt og grønt.
Det var en glad og feststemt direktør, der under de vejrende bannere med Grønttorvets nye navn ”Copenhagen Markets” kunne byde hundredevis af kunder, leverandører, politikere, brancheorganisationer, venner og ikke mindst grossister velkommen til Høje-Taastrups nye distributionscenter for frugt, grønt, blomster og tilbehør.

- Efter års undersøgelser, forhandlinger og krav til logistiske rammer er Nordens største markedsplads nu en realitet. Fjernkøling, energibesparelser, moderne affaldshåndtering, optimale tilkørsels- og aflæsningsmuligheder er etableret med henblik på at skabe fremtidens markedsplads og arbejdsplads. Samt ikke mindst for at styrke kvaliteten og jeres forretning inden- for salg af frugt, grønt, blomster og tilbehør, understregede Jens Faarup i sin velkomsttale.

Formanden: Andre fødevarer på vej

Grønttorvets bestyrelsesformand, John Olsen, kunne glæde sig over at være nået i mål med første etape af en spændende vision om et aktivt, dynamisk og ikke mindst bæredygtigt distributionscenter.

- Med tiden vil Copenhagen Markets forhåbentlig komme til at vokse og favne flere fødevareklynger. Vi forudser fortsat vækst og tror på, at Copenhagen Markets kommer til at spille en større og større rolle for handlen med frugt, grønt og blomster, men også med andre fødevarer”.

Karen Hækkerup: Et lille stykke danmarkshistorie

- Det er et lille stykke danmarkshistorie, vi skriver i dag, sagde Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer, da hun klippede den røde snor over - og officielt indviede Copenhagen Markets.

- København har haft et grønttorv i over 100 år, og i dag får vi et nyt og moderne et af slagsen. Grønttorvet vil hver dag forsyne mellem tre og fire millioner mennesker med frugt og grønt.

- Frugt og grønt har vel næppe før været så populært, som det er nu. Det nye nordiske køkken har fået mange til at gå på opdagelse i vores fælles madhistorie, og nye trends får danskerne til at bruge frugt og grønt på nye måder.

Borgmesteren: Copenhagen Markets går forrest

Det var en stolt og veloplagt borgmester, Michael Ziegler, der bød Copenhagen Markets velkommen til Høje Taastrup kommune.
- Vi er en klimakommune. For os går vækst og bæredygtighed hånd i hånd. Derfor er vi meget glade for, at en virksomhed som Copenhagen Markets går forrest, når det gælder bæredygtige løsninger til glæde for både klima og bundlinje, sagde borgmesteren.

- Copenhagen Markets har etableret et 15.000 m2 kølerum, som køles af et fælles fjernkølingsanlæg. Grossisterne sparer dermed 20 procent på energiforbruget til køling, mens overskudsvarmen fra køleprocessen kanaliseres over i fjernvarmesystemet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204