23948sdkhjf

Amerikaner med budskab til landmændene

Grøns AMU Center viser Danmarks største amerikaner-lastbil ved Hjallerup Maskinforretnings Åbent Hus arrangement
En kæmpestor, langsnudet amerikaner-lastbil har sneget sig ind i vrimlen af traktorer, mejetærskere og bigballepressere ved Hjallerup Maskinforretnings store Åbent Hus arrangement i weekenden.

Lastbilen fra den nordjyske Grøns Transport Uddannelser A/S skal blandt andet være med til at formidle, hvordan landmænd kan skaffe sig det nødvendige kørekort, hvis de satser på selv at transportere varer og dyr. Men den er også med for sjov, fortæller uddannelseschef, Mette Brigler.

- I princippet tror jeg at alle, der har lyst til at sidde på en traktor også har lyst til at sidde i en lastbil, hvis de bare har en lille smule diesel i blodet, siger hun.

Jobgaranti for chauffører


Lastbil-standen henvender sig desuden til folk, der måske tænker på at skifte erhverv eller få en uddannelse, som kunne supplere indtægten.

- Der er stor mangel på lastbilchauffører, så beskæftigelsesmulighederne er rigtig gode, påpeger Mette Brigler.

Transportskolen kan faktisk udstede jobgaranti til elever, som gennemfører den 6-10 uger lange chaufføruddannelse, tilføjer hun.

- Grøns er en del af den landsdækkende sammenslutning af uddannelsescentre, Dekra, som har et stort netværk inden for transportbranchen. På landsplan har DEKRA allerede haft held til at formidle knap 4.000 chaufførjob inden for de seneste fire år, pointerer Mette Brigler.

Lastbil med bolig på ryggen

På standen kan man høre mere om jobmulighederne, og om hvad der skal til for at blive lastbilchauffør. Og så får man selvfølgelig en rundvisning i lastbilen, som er udstyret med en hel chauffør-lejlighed bag kabinen. Til de lange ture over de amerikanske sletter, forstås.

Arrangementet på Hjallerup Maskinforretning fortsætter til og med lørdag den 23. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093