23948sdkhjf

Transportfirma er med til at smide tøjet

Røde Kors samarbejder med Universal Transport & Flytteforretning om at indsamle tøj i Smid Tøjet Danmark
Smid tøjet og hjælp folk i nød.

Det er budskabet for årets helt store tøjindsamling, som Røde Kors arrangerer i samarbejde med Coop og TV 2. Med i samarbejdet er også Universal Transport & Flytteforretning fra Vejle. Transportfirmaet står for at hente det brugte tøj fra Røde Kors’ indsamlingscontainere og butikker i Jylland og på Fyn.

- I alt regner vi med at skulle køre over 500 ton brugt tøj, vurderer adm. direktør Thomas Hjørt fra Universal Transport & Flytteforretning.

- Vi har 8-10 biler i gang med opgaven, som strækker sig over en måned. Der er forholdsvis stille op til det store TV-show på TV2 på lørdag - og så bliver der rigtig ravlt de følgende 14 dage. Universal Transport var også med sidste år, men allerede nu kan Thomas Hjort konstatere, at der bliver doneret meget mere tøj i år.

- Når vi er gået ind i dette her, skyldes det, at vi også vil være med til at gøre en forskel for mennesker i nød. Derfor hjælper vi Røde Kors med at indsamle de mange tusindvis af kilo tøj, danskerne i øjeblikket donerer i de mere end 1.300 containere og Røde Kors butikkerne, som findes i landet.

Smid Tøjet Danmark gør en forskel

I Danmark arbejder cirka 8.000 frivillige med at sortere og sælge tøjet i Røde Kors’ mere end 235 genbrugsbutikker. På den måde bliver det brugte tøj forvandlet til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark.

For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på cirka 10 kg kan Røde Kors købe mad til en familie i to uger eller levere 2.400 liter rent drikkevand.

100 sække tøj giver husly til 40 familier.

- Det er tankevækkende, at vi med blot en lille indsats kan gøre så meget for de mennesker, der har allermest brug for det, siger Thomas Hjort.

Han bliver suppleret af Røde Kors' centerleder, Claus Honoré Nielsen, der er glad for samarbejdet med Universal Transport & Flytteforretning. Samarbejdet er med til at sikre, at det store logistiske puslespil går op i en højere enhed, siger han.

Indsamlingen Smid Tøjet Danmark kulminerer i et storslået gallashow i Tivoli Glassalen lørdag 23. april, hvor Mille Dinesen får besøg af både humørspredere og velspillende musikere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14