23948sdkhjf

Har du toldfuldmagten i orden?

Søndag den 1. maj træder EU-toldkodeksen i kraft herhjemme - og skal du bruge en fuldmagt, skal det være den senest opdaterede version
Søndag den 1. maj træder EU-toldkodeksen (UCC 952/2013) i kraft herhjemme.

Toldkodeksen indeholder regler for fuldmagtsforholdet mellem klareren (ordregiveren) og toldrepræsentanten (eks. speditøren). Reglernes skal skabe klare rammer for toldrepræsentantens relation til toldmyndighederne.

Advokatfuldmægtig i Danske Speditører, Søren Nicolay Edsen Johansen, understreger i forbindelse med at den nye EU-toldkodeks træder i kraft søndag den 1. maj, at det er vigtigt at bruge den opdaterede version af fuldmagten.

- Det er ikke nyt, at der skal bruges en fuldmagt. Men det er uhyre vigtigt, at speditørerne bruger den nyeste version af fuldmagten med henvisninger til NSAB 2015 og den nye EU-toldkodeks, siger han.

Toldrepræsentanten skal til enhver tid kunne dokumentere, at denne er i besiddelse af en gyldig fuldmagt på toldmyndighedernes forlangende, jf. Toldkodeksens artikel 19. Denne formalitet opfyldes bedst ved at der udfærdiges en skriftlig fuldmagt mellem klareren og toldrepræsentanten.

- Lykkes det ikke toldrepræsentanten at dokumentere fuldmagtsforholdet over for toldmyndighederne, vil myndighederne anse toldrepræsentanten for at handle i eget navn og på egne vegne. Toldrepræsentanten vil i dette tilfælde kunne risikere at hæfte for evt. toldskyld og andre afgifter, siger Søren Nicolay Edsen Johansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172