23948sdkhjf

Brug overenskomstens rammer

ATL byder ny overenskomst mellem ITD-A og Krifa velkommen, selvom det er en konkurrent, skriver Lars William Wesch, branchedirektør i ATL
I sidste uge indgik ITD-A en overenskomst med KRIFA. Hensigten er helt tydeligt at konkurrere med DI’s (ATL’s) og 3F’s overenskomst inden for godstransport.

I ATL byder vi konkurrencen velkommen. Vi har en stærk tro på, at vi er konkurrencedygtige, og det er i sig selv ikke nyt, at der er en KRIFA overenskomst. KRIFA har hele tiden haft en overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening, der dækker godskørsel.

Som organisation er vi sat i verden for at sikre de bedst mulige vilkår for vores medlemsvirksomheder. Men vi skal også så vidt muligt sikre aftaler, der er brugbare i hverdagen. Det vil sige, at de skaber ro, stabilitet og mest mulig fleksibilitet.

Overenskomsten rummer i dag mange muligheder, som man som virksomhed skal være opmærksom på. Derfor er det en fornøjelse, at der er stor interesse for vores OK-tuning besøg, hvor man som virksomhed kan få gennemgået sine vagtplaner og modtage anbefalinger til justeringer i forhold til overenskomsten.
Vores besøg viser med al tydelighed, at der er mange muligheder i vores overenskomst på blandt andet arbejdstidsområdet, og at alle muligheder langtfra bliver udnyttet.

Vi har en overenskomst på hylden med en høj grad af fleksibilitet i arbejdstidsreglerne, og jeg kan kun opfordre til at trække på vores konsulenter, hvis man som virksomhed vil være sikker på at kende rammerne.

Og så er vi i øvrigt så småt gået i gang med at forberede de næste overenskomstforhandlinger, der finder sted i 2017. Det er her, vi skal lægge rammerne, der sikrer, at virksomhederne inden for vejgodstransporten kan blive ved med at udvikle sig – til glæde for det danske samfund, virksomhederne og deres ansatte.

Kilde: ATL

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094