23948sdkhjf

Bring vil også levere pakker uden moms

Det voksende pakkemarked er centrum i ulmende strid mellem private distributører og Post Danmark
Selvom Folketinget i maj greb ind i striden mellem Post Danmark og private vognmænd om levering af breve, er der nu en ny strid under opsejling: Pakkemarkedet.

Det skriver Børsen.

Private aktører på det lukrative marked for pakker angriber Post Danmarks vilkår. Blandt de største selskaber på markedet anslås det samlede pakkemarked i Danmark at udgøre en omsætning på tre til fem mia. kr., og markedet er i vækst.

DTL og de toneangivende medlemmer af organisationen opfordrer til, at reglerne på pakkeområdet til privatkunder ligeledes vil blive reguleret, så det, som organisationen kalder unfair konkurrence, fjernes en gang for alle.

Hos Bring siger direktør Jens Rom, at Post Danmark – med henvisning til Post Danmarks egne tal – har en samlet fordel i forhold til de private på op mod en kvart milliard årligt.

- Her hos Bring gør vi det op i antal pakker. Vi vurderer, at der samlet leveres 250.000 pakker herhjemme om dagen på op mod 300 leveringsdage, og det givet et samlet antal pakker på 75 mio. om året. Jeg tør ikke sætte pris på den enkelte pakke, for det kan svinge meget, men det er den størrelsesorden, vi sætter det danske marked til, siger han til Børsen.

Hos en af de andre private aktører, GLS, er der også utilfredshed med vilkårene på markedet.

- Jeg har ganske enkelt svært ved at forstå, hvorfor vi skal betale moms, når vi leverer pakker til private, og de ikke skal. Hele denne sag om momsfritagelse viser, at tiden er løbet fra den slags. Vi leverer pakker til hele Danmark lige som Post Danmark. Når vi ser på udviklingen ud over hele Europa, ja så er det klart, at alt går mod de samme vilkår for private og statsejede operatører, siger direktør i GLS, Karsten Klitmøller.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094