23948sdkhjf

Bilkø hæmmer det østjyske

- Det er som at køre i en plovfure at færdes på E45, skriver formanden for erhvervsrådet i Horsens i et åben brev til transportministeren.
- Situationen på E45 omkring Horsens er blevet forværret.

- Måske lidt karikeret svarer det til permanent at sidde fast i en plovfure, dengang Danmark intet vejnet havde.

Sådan beskriver bestyrelsesformand for erhvervsrådet Business Horsens, Finn Damkjær Pedersen, den trafikale situation på motorvejen ved Horsens. Han repræsenterer 800 medlemsvirksomheder, heriblandt en lang række store transportvirksomheder.

Taber millioner

- Flere af vores eksporttunge aktører begynder nu at opgøre produktivitetstab i millioner af kroner årligt alene på grund af E45.

- De frygter et "kompetence-dræn", fordi både nuværende og kommende medarbejdere efterhånden må overveje deres stilling, hvis det indebærer pendling på E45, fortsætter bestyrelsesformanden, som understreger at Horsens er et vækstområde i Danmark - og han frygter, at den aktuelle situation på motorvejen kan hæmme væksten.

- Vi må ikke sætte væksten over styr på grund af træghed i trafikplanlægningen, formaner han.

En masterplan fra Vejle til Randers

Det åbne brev fra Horsens følger i kølvandet på en henvendelse fra Business Region Aarhus, som har beklaget sig over den tætte trafik på strækningen Aarhus S - Skanderborg S.

- Det giver ingen mening at tænke isoleret på en strækning over 12,9 km og så risikere en flaskehals og ulykkesrute længere sydpå, siger Finn Damkjær Pedersen.

- Der bør snarest udformes en samlet Master Plan for strækningen Vejle N - Randers S. Ellers løser vi ikke problemerne, men flytter dem bare op og ned ad E45.

Føljetonen om E45 har og har haft mange kapitler, så formanden for Business Horsens ønsker handling og vil gerne drøfte en konkret plan.

- Vi erindrer, at begge sider af Folketingssalen nikkede til en E45 udvidelse for godt et år siden. Det bragte et kærkomment håb, slutter Finn Damkjær Pedersen, som inviteret Folketingets Transportudvalg til en levende "outdoor" dialog på broen over frakørsel 57, Horsens S, en hverdagseftermiddag i august.

Fakta Box

Finn Damkjær Pedersen er bestyrelsesformand, BusinessHorsens, og har skrevet sit åbne brev til Trafikudvalget og Transportministerne på vegne af:
Danish Crown A/S, director Carsten Wengel
HM Entreprenør A/S, adm. direktør Michael Mortensen
REMA 1000 A/S, logistikdirektør Lars Retoft
DKI Logistics A/S, bestyrelsesformand Preben Borregaard
Hamlet Protein A/S, CEO Søren Munch
Lantmännen Unibake A/S, fabrikschef Søren F. Kristensen
Hornsyld Købmandsgaard A/S, adm. direktør Christian Christensen
DSV Road A/S, direktør Poul Nielsen
Nissens A/S, koncernchef, CEO Alan Nissen


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188