23948sdkhjf

Det summer af mandehørm og hestekræfter

Har du hang til store maskiner og masser af hestekræfter, så er Vejdirektoratets byggeplads mellem Marbækvej og Frederikssundsvej stedet for dig
Vejdirektoratets entreprenør, Barslund, er i fuld gang med at anlægge en arbejdsvej fra Frederikssundsvej til byggepladsen ved Marbækvej, og det har de været siden påske, hvor gravemaskinerne tog fat.

- Det er dejligt endelig at være kommet i gang med projektet i marken og man kan så småt ane konturen af den kommende vej. Vores entreprenør har haft vejret med sig i foråret og forsommeren, så de er virkelig kommet langt, fortæller Henrik Vincentsen, Vejdirektoratets projektchef på den nye fjordforbindelse.

Foråret er gået med at flytte store mængder jord. På projektet skal der flyttes rundt på 70.000 m3 muld og jord. Endvidere skal der tilføres yderligere 75.000 m3 rent jord, som køres ind til projektet på lastbiler.

Der kommer i gennemsnit 50 lastbiler med jord på en dag, men antallet varerier meget fra dag til dag.

- Det er store mængder, der skal flyttes rundt på, og derfor er det også nogle kraftfulde maskiner entreprenøren har gang i. Sådan en gravemaskine, som Barslund bruger, kan i en skovlfuld flytte omkring 2-4 m3, og der bliver foretaget 500-700 løft på en dag. Det svarer til omkring 5.460 tons, fortsætter Henrik Vincentsen.

Arbejdsvejen skal være færdig til oktober, hvor Vejdirektoratet forventer, at totalentreprenøren, der skal bygge den nye bro og den resterende del af motortrafikvejen, går i gang.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22