23948sdkhjf

- Det er et blodigt marked

ERA-Transport holder fast i kerneområde, selvom der er tale om en regulær slagmark, når det kommer til containerfragt
ERA-Transport har i juli frigivet årsregnskab for 2015/2016, og det er de røde tal, der præger bundlinjen hos det fynske firma; nærmere bestemt et resultat på -9,9 mio. kr. før skat.

I februar gik fire vognmænd sammen om at opkøbe familiekoncernen, og det er især det ejerskifte, der har indflydelse på resultatet.

Klar til kamp
Der er nemlig blevet ryddet godt og grundigt op, så virksomheden er klar til den forestående turnaround, fortæller administrerende direktør Michael Gregersen, der netop er tiltrådt 1. juli.

- Vi har taget nogle nedskrivninger, og så er tingene blevet sat til den pris, de reelt er værd. Derfor kan resultatet for 2015/16 ikke udelukkende relatere sig til driften. Men der har været meget uro i ERA, og mange udskiftninger, også på min plads. Derfor skal vi lige nu have stabilitet og ro ind i virksomheden, siger den nyligt tiltrådte direktør, og tilføjer:

- Og så har vi selvfølgelig taget alle de udgifter, vi kunne finde, i det netop afsluttede regnskabsår. Så kan vi starte på en frisk.

Holder fast i kerneforretningen
Containerfragt har været ERA-Transports kerneforretning – og det bliver der ikke ændret på, selvom betingelserne er hårde.

- Containere vil fortsat være vores hovedfokus, det er der ingen planer om at ændre på. Men vi kunne nemt finde et par ben mere at stå på. Vi vil krydre det med mere, for det er et ret blodigt marked, der er presset helt i bund. Det er morderligt hårdt, og det er, hvor vi er, så det må vi bare forholde os til.

Positive udsigter
Michael Gregersen understreger, at de dygtige medarbejdere og kunderne er med hele vejen, når det kommer til ERA, hvilket er en stor hjælp.

Så selvom betingelserne i markedet er hårde, virker det meget ligetil, når man spørger den nye direktør, hvordan skuden skal vendes:

- Vi skal have kunderne i centrum, både gamle som nye, og så skal vi have ændret vores produktionsformer og kigge på hver eneste krone. Det lyder meget ligefremt, men man behøver heller ikke gøre det sværere, end det er. Vi er positive og på vej ud over stepperne, og det skal nok gå alt sammen, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078