23948sdkhjf

Forvirring om modulvogntog

Politikere har selv givet lov til, at modulvogntog må køre gennem Fredensborg - de var bare ikke klar over det

Om få måneder ruller de første megalastbiler gennem Fredensborgs bymidte til trods for stor modstand mod de 25 meter lange modulvogntog.

Planerne viser sig at være en overraskelse for de folketingspolitikere, der for to år siden vedtog forliget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Mig bekendt er der ingen konkrete planer om at lade modulvogntog køre gennem Fredensborg, siger Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn (S), der nu vil tage sagen op med transportministeren.

Med et bredt trafikforlig fra 2014 vedtog politikerne i Folketinget, at de store lastbiler skal have lov til at køre på stort set alle statsveje. Rasmus Prehn er ikke den eneste, der er overrasket over, at det rammer en stor by som Fredensborg.

- Det har aldrig været meningen, at modulvogntog skal køre gennem byer, siger Kristian Pihl Lorentzen (V), transportordfører for Venstre.

Forvirringen får borgmesteren i Fredensborg Kommune til at komme med en klar opfordring til trafikordførerne.

- Tag Fredensborg ud af den plan. Lad os være i fred for modulvogntog, fordi der er ingen virksomheder i Fredensborg, der har brug for de store lastbiler. Og ruten via motorvejen tager kun tre-fire minutter længere, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) til Frederiksborg Amts Avis.

Han opfordrer folketingspolitikerne til at tage afsæt i, at de selv virker overraskede over de reelle konsekvenser for Fredensborg.

- Vi har nogle af de svageste borgere, der skal krydse vejen gennem Fredensborg, når de skal i skole. Større lastbiler vil alt andet lige give dårligere trafiksikkerhed, siger Thomas Lykke Pedersen.
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.113