23948sdkhjf

Mere trafik og forbedret resultat på Øresund

Trafikken på Øresundsbron steg i første halvår 2016 - nu kan Øresundsbro Konsortiet præsentere et resultat på 441 mio. kr.
I første halvår 2016 steg trafikken på Øresundsbron i stort set alle kategorier sammenlignet med samme periode sidste år. Den store fremgang kan ses på fritidstrafikken med BroPas, som er steget med næsten 6 procent, hvilket er godt og vel 300 biler i døgnet.

- Vi satser meget på fritidstrafikken i vores markedsføring, og i vores tilbud og tips på mail og via sociale medier. I juni lancerede vi derudover en ny app, som skal gøre det nemmere at nå os på mobile enheder. Der er en stor interesse for at tage over broen i fritiden, og interessen stiger fortsat, siger Caroline Ullman-Hammer, administrerende direktør hos Øresundsbro Konsortiet.

Pendlertrafikken er steget med 3,1 procent i perioden, hvilket svarer til 182 passager i døgnet. Busser er steget med 15 procent (18 passager per døgnet).

- Vi så allerede før indførelsen af grænsekontroller en stigning i pendlertrafikken, så der ser vi ikke nogen markant effekt af kontrollerne. Stigningen inden for udlejnings- og bustrafik er derimod knyttet til kontrollerne, hvor en del arbejdsgivere på den måde gør turen lettere for deres medarbejdere, siger Caroline Ullman-Hammer.

Fragttrafikken går godt, og steg med 4,3 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Driftsomkostningerne er faldet lidt i forhold til samme periode sidste år. Driftsresultatet blev et overskud på 598 millioner kr., hvilket er en forbedring på 35 millioner kr..

Øresundsbro Konsortiets resultat før værdiregulering blev 441 millioner kr., hvilket er en forbedring på 47 millioner kr. i forhold til samme periode sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079