23948sdkhjf

Frankrig har påbegyndt kontrollen

De franske myndigheder er begyndt at kontrollere, hvorvidt udenlandske transport- og logistikvirksomheder overholder mindstelønskravene i den såkaldte Loi Macron
I forbindelse med en almindelig vejsidekontrol blev en række chauffører stoppet af de franske myndigheder, der i samme ombæring tjekkede opfyldelse af kravene i Loi Macron. Det oplyser ITD’s datterselskab Vialtis, der fungerer som agent i Frankrig.

Det vides ikke, om der blev udstedt bøder til chaufførerne, men transport- og logistikvirksomhederne kan forvente, at der fremadrettet kontrolleres og formentlig udstedes bøder ved manglende overholdelse af de franske regler om mindsteløn.

ITD mener, at den franske Loi Macron strider mod tankerne om et fælles indre marked i Europa.

- I vores øjne er Loi Macron endnu et eksempel på nationale særregler. Vi er meget kritiske over de administrative byrder, som virksomhederne underlægges i forbindelse med dokumentationen af den franske mindsteløn. Europæiske udfordringer skal løses i EU ikke nationalt. Samtidig må vi fastholde, at den internationale transport, hvor der læsses eller losses for at køre ud af landet igen, ikke kan opfattes som en udstationering. Vi følger situationen tæt og arbejder fortsat på at sikre de bedste arbejdsbetingelser for vores medlemmer, siger public affairs chef i ITD, Karen Roiy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078