23948sdkhjf

Stabilt indenlandsk salg driver omsætningen

Den samlede omsætning i vejgodstransporten var 4,1 pct. højere i perioden januar-maj 2016 i forhold til samme periode 2015
Det indenlandske salg i vejgodtransporten er steget med 4,6 pct. i perioden januar-maj 2016 i forhold til samme periode 2015. Trods fremgangen ligger de seneste tre måneders indenlandske salg dog 0,6 pct. lavere end de foregående tre måneders indenlandske salg.

Det viser tal fra Dansk Statistik og ATL.

- Selvom det indenlandske salg har oplevet en lille nedgang de sidste tre måneder, er den overordnede tendens positiv. Det er vigtigt, at det indenlandske salg er på ret køl, da det indenlandske salg udgør størstedelen af branchens omsætning, siger direktør i ATL Lars William Wesch.

Mens det indenlandske salg overordnet set viser positive tendenser, tyder det på, at eksporten har tabt pusten efter en stærk afslutning på 2015. De seneste tre måneder ligger eksporten 6,1 pct. lavere end de foregående tre måneder.

- Tendensen i vejgodstransporten afspejler den generelle tendens i dansk eksport, som har været svag i slutningen af 2015 og starten af 2016. Meget tyder altså på, at stigningen i omsætningen i vejgodstransporten drives af et stabilt stigende indenlandsk salg, siger Lars William Wesch.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096