23948sdkhjf

Kæmpelager på vej i Køge

Nyt højteknologisk kæmpelager til medicin er under opførelse i Skandinavisk Transportcenter
Lægemiddelgiganten Nomeco, der er en del af den tyske koncern Phoenix group, investerer de kommende år en halv milliard kroner i Nordens største medicinlager i Skandinavisk Transport Center ved Køge.

- Bygningen bliver 30 meter høj og kommer til at fylde, hvad der svarer til tre fodboldbaner, fortæller logistikdirektør Per Hansen fra Nomeco.

Optimal placering
Med den nye store investering får Nomeco mulighed for at samle alle services og faciliteter under ét tag i Skandinavisk Transportcenter i Køge, der er er placeret, hvor motorvejene E20, E47 og E55 mødes – et af Danmarks største trafikkryds.

Den gode placering har ifølge Per Hansen været en væsentlig årsag til, at Nomecos nye lager skal ligge lige netop i Køge.

- Køge ligger helt perfekt som trafikalt knudepunkt for vores distribution til hele Norden. Lægemidlerne kommer typisk sydfra og skal videre mod nord, og vores nye lager kommer til at ligge optimalt på ruten mellem den kommende bro til Tyskland og broen til Sverige. Med udvidelsen af motorvejsnettet omkring Køge og gode muligheder for hurtigt at komme til og fra motorvejen, har vi de bedste betingelser for en hurtig og effektiv transport, siger Per Hansen.

Udover medicinlager skal Nomecos nye bygninger også huse logistikcenter og administration for Nomecos industridivision, Nomeco HealthCare Logistic. Hele byggeriet skal stå færdig i løbet af sommeren 2018.

Endnu et stort navn på listen
Thomas Kampmann, direktør STC og Køge Havn, ser frem til at Nomeco om et par år kan føjes til den lange liste af store virksomheder i transportcentret.

- Det er rigtig stort, at vi igen er lykkedes med at tiltrække et så stort selskab. Investeringen er med til at holde gang i byggeriet i kommunen og sætter samtidig en tyk streg under Skandinavisk Transport Centers vigtige rolle i det danske og internationale transportnetværk, siger Thomas Kampmann.

Byggeriet går nu i udbud hos udvalgte og prækvalificerede totalentreprenører. Næste store milepæl bliver første spadestik, som forventes sidst på året, og Nomeco regner med at tage bygningen i brug i løbet af sommeren 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188