23948sdkhjf

Nu kommer bøderne til Danmark

SKAT er begyndt at udlevere oplysninger om ejere af trækkere og trailere til udenlandske myndigheder, der derfor er begyndt at sende bøder til danske vognmænd

Et skarp rødt glimt i forruden efterfulgt af lidt banden er dagligdagen på de europæiske veje, hvor fartkontroller er en naturlig del af vejbilledet. Nu kan det dog være, at banderiet bliver noget mere udtalt, da SKAT også er begyndt at give oplysninger om ejerne af køretøjerne til udenlandske myndigheder. Det betyder, at bøderne faktisk kommer frem – selv om billedet er taget uden for Danmarks grænser.

- Som udgangspunkt er vi godt tilfredse, da alle har et ansvar for at afvikle trafikken lovligt og sikkert, men vi er bekymrede for retssikkerheden, forklarer chefkonsulent hos ITD, Anders Jessen.

Uholdbare billeder bagfra
ITD har ingen problemer med, at bøder fra udlandet kommer frem til Danmark, men nogle billeder er taget bagfra og viser dermed kun traileren:

- Det kan være meget svært for en trailerejer at vide, hvem der præcist har haft en hænger på slæb på et givent tidspunkt, da mange forskellige fragtfirmaer potentielt kører med dem, forklarer Anders Jessen og fortsætter:

- Og vi ved, at Italien netop har sendt en masse bøder til en trailerejer, men det er jo ikke ham, der har kørt ulovligt, det er jo rettelig en vognmand et sted, vurderer Anders Jessen.

Derfor opfordrer ITD myndigheder, der tager billeder bagfra, til at få ekspederet de sager så hurtigt som muligt, så bøderne kan frafaldes, hvis synderen ikke kan findes. Alternativt skal bøden frem snarest, så trailerejeren har en reel chance for at finde ud af, hvem der har kørt med traileren på det givne tidspunkt.
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.12