23948sdkhjf

Frederikshavn vil være Det Blå Danmarks centrum

Et godt samarbejde mellem erhvervsliv, fagbevægelse og kommune skal skaber rammerne for blå vækst i Frederikshavn Kommune.

Ambitionen om at være Det Blå Danmarks centrum blev torsdag præsenteret for Dansk Metal-formand Claus Jensen, da han besøgte Skagen og Frederikshavn. Her oplevende han virksomheder, uddannelsesinstitutioner og følgeerhverv, der arbejder for at understøtte den styrkeposition kommunens maritime branche allerede har.

- Claus Jensens besøg er en mulighed for at præsentere alt det, der sker her i Frederikshavn Kommune. Erhvervet har gennem tiden haft sine op og nedture, men vi tilpasser os. Og det gør Metal medlemmerne i høj grad også. De efteruddanner sig for at matche nye jobkrav. Kommune, erhverv og fagbevægelse arbejder sammen for at få ting til at ske. Vi vil gerne vise Dansk Metal, at sammenhængen mellem uddannelser og erhverv er afgørende for, at det lykkes at skabe vækst i et område som Frederikshavn Kommune, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Sammen med de to store erhvervshavne, Frederikshavn og Skagen, der begge er i gang med udvidelser, anser kommunen den lange række af maritime uddannelser som et godt udgangspunktet for at tiltrække en større andel af den maritime industri og uddannelser til en placering i Frederikshavn Kommune.

- Den afsmittende effekt af at samle uddannelserne, hvor erhvervet er, er stor. Det betyder på længere sigt at virksomhederne kan se at arbejdskraften er der, når de skal bruge den, og det giver dem grundlag for at udnytte de muligheder tiden byder dem. I den forbindelse er det selvfølgelig vigtigt for os, at både Frederikshavn Havn og Skagen Havn er i gang med udvidelser, men det er også vigtigt at alle følgevirksomhederne kan se de optimale betingelser for at slå sig ned eller udbygge her i kommunen. Det ene kan ikke leve uden det andet, og omvendt, siger Niels Christensen, erhvervsdirektør, Erhvervshus Nord.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172