23948sdkhjf

50 daglige lastbiler med flis kan ramme Fredensborg

Nyt kraftvarmeværk kan sende flere tunge modulvogntog gennem byen, til stor bekymring for lokalbefolkningen
Et nyt kraftvarmeværk kan sende 50 lastbiler tværs over Nordsjælland fra Hundested til Helsingør. Hver dag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den tunge gennemkørende trafik i Fredensborg kan blive endnu tungere i fremtiden. Et kraftvarmeværk i Helsingør skal omlægges fra naturgas til flis, og det kan sende 50 daglige lastbiler med flis fra Hundested til Helsingør og retur.

- Det kan jo ikke være rigtigt. Jeg er målløs. 50 ekstra lastbiler om dagen er faktisk lige præcis det, vi ikke har brug for. Det vil jeg gerne gå i dialog med bestyrelsen i Forsyning Helsingør om. Vi har udfordringer nok med trafik i Fredensborg, siger Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredensborg Kommune.

I øjeblikket kæmper han for at undgå, at Fredensborg skal have modulvogntog ad statsvejen gennem byen. Netop flis er oplagt at transportere på modulvogntog, fordi det fylder meget i forhold til sin vægt.

Det er for tidligt at sige, om de 50 daglige lastbiler skal køre gennem Fredensborg, eller via en anden rute, forklarer bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl.

- Vi har ikke diskuteret det endnu, og det er ikke sikkert at flisen skal komme fra Hundested. Den kan også komme fra Køge. Men nu skal man heller ikke male fanden på væggen. I forvejen kører der en del lastbiler gennem Fredensborg. Så lidt flere ændrer jo ikke alverden, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Byrådspolitikerne i Fredensborg Kommune kæmper for at få ændret et trafikforlig, så modulvogntogene kan køre ad Isterødvejen i stedet for gennem Fredensborg. Omvejen er kun 10 kilometer. Trafikordførerne i Folketinget skal diskutere emnet på et møde fredag.

Ombygningen af kraftvarmeværket i Helsingør forventes færdigt til januar 2019 og skal levere klimavenlig og billigere varme til husstande i området fra Hørsholm til Hornbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094