23948sdkhjf

Fynsk vognmand giver jobgaranti

Manglen på chauffører får branchen til at ty til nye midler - for eksempel omskoling af ledige
Vi hører det igen og igen: De danske vognmænd hungrer efter chauffører.

Klagesangen over den manglende arbejdskraft bliver sjældent fulgt op af et konkret løsningsforslag. Men hos blomstereksportøren Alex Andersen Ølund på Fyn tager de nu skeen i den anden hånd.

Jens Hansen, HR-chef hos Alex Andersen Ølund, fortæller til TV2 Fyn, at hver gang en lastbil holder stille, koster det virksomheden 3.500 kr. om dagen. Og ikke mindst op til højsæsonen i februar, hvor Alex Andersen Ølund får brug for 15-30 ekstra chauffører, kan det blive smalle tider.

Transportfirmaet gør i forvejen alt, hvad de kan, for at uddanne nye chauffører.

- Vi har fyldt op med elever ude hos os. Vi har 16 elever i øjeblikket. Det er så mange, vi kan klare. Det gør vi for at få lavet så mange chauffører som muligt. Men det er jo ikke noget, man bare lige gør. Uddannelsen tager 3,5 år. Og når de nye chauffører er færdige, så er det jo ikke kun os, der står klar med et job til dem, siger Jens Hansen til TV2 Fyn.

Det har fået virksomheden til at komme med et alternativt tilbud til de jobsøgende: Hvis de består en række praktikker og kursusforløb, så vil Alex Andersen Ølund garantere 16 af dem et job fra 1. februar.

Ideen til den fynske vognmands omskolingsprojekt opstod oprindeligt hos Boligsocialt Hus, en organisation, der repræsenterer fire udsatte boligområder i Odense Kommune. Siden er også Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune, Amu-Fyn og et af Fyns andre store vognmandsfirmaer, Schou-Danielsen Logistik, kommet med i projektet.

Kilde: TV2 Fyn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094