23948sdkhjf

International interesse for Lavmands

Opbyggerfirmaet Lavmands fra Ringsted var med på IAA for første gang – og fik stor bevågenhed fra de besøgende.
Per Lavmand, ejer af karosserifirmaet Lavmands i Ringsted, havde ikke regnet med at tale med så mange interesserede besøgende og andre udstillere på IAA-transportmesse i Hannover i sidste uge.

- Vi har aldrig udstillet udenfor Danmarks grænser før med vores Hylliflex-system, og der var utroligt mange, som var interesserede, fortalte Per Lavmand.

Han havde taget en stor lastbiltrailer med til Hannover for at vise, hvordan systemet fungerer. Traileren stod på en udendørsstand, mens han havde en lille lastbil med Hyliflex-systemet på en indendørs stand.

Fire års arbejde og en investering på 15 millioner kroner har det hidtil kostet at udvikle systemet, der tillader to paller at stå oven på hinanden, så man kan udnytte traileren optimalt. Samtidig giver systemet optimal sikkerhed, fordi alle paller er surret fast.

Opbygningen er billigere

Siden den spæde start i 2012 er opbygningen blevet billigere, blandt andet fordi en del af pladeforarbejdningen foregå i Polen.

- På messens første dag fik jeg besøg af en stor vognmand fra Stuttgart. Han fortalte, at et lignende system slet ikke findes i Tyskland. Der var også mange besøgende fra Asien, men de var mest interesseret i at fotografere systemet, fortalte Per Lavmand.

Han havde fået oversat et info-ark med fotos til engelsk med fem forskellige eksempler på kundeopbygninger. Enkelt og meget informativt.

- En af vores kunder i Danmark er firmaet Marius Pedersen, som kan have 63 skraldecontainere med på ladet mod før 36. Det gør en stor forskel. Det er bare en af mange kunder, som melder om bedre udnyttelse af lastrummet med vores system, fortalte Per Lavmand.

Mere produktion

I dag udgør omsætningen fra Hylliflex systemet kun fem procent i karosserifirmaet Lavmands.

- Man kan sige, at vi stadig mest er et værksted, men vi vil gerne være en produktionsvirksomhed, hvor den største del af omsætningen kommer fra eksport af vores Hylliflex system; men det går i den rigtige retning.

- Men deltagelsen på IAA har vi nu en forhåbning om, at flere i udlandet for øjnene op for vores system, sluttede Per Lavmand, som også lige fik fortalt, at der nu er åbnet to hjemmesider - den ene for lavmands.dk, den anden for hylliflex.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078