23948sdkhjf

Råd til speditørerne: Søg en advokat

Danske Speditører advarer mod skærpet ansvar i EU's toldkodeks.
EU-toldkodeksen trådte i kraft den 1. maj 2016, og speditører og alle andre i værdikæden skal være opmærksomme på, at der er kommet et markant skærpet ansvar for transportører og speditører.

Derfor opfordrer juridisk afdeling i Danske Speditører alle sine medlemmer til at gennemgå deres kontrakter og forsikringer med friske øjne.

- Med EU-toldkodeksen skal der mindre til, før advokatbistand bliver nødvendig, siger Rasmus Køie, der er chefjurist i Danske Speditører.

- Man kan falde længere, hvis noget går galt - og man kan få flere knubs af det. Derfor er mit råd til alle: Se jer godt for, tænk jer godt om og søg straks advokatbistand, hvis det bliver nødvendigt!

Ifølge chefjuristen er det især vigtigt at have fokus på juridisk risikostyring.

- Risici skal identificeres, vurderes, forebygges og håndteres, siger han. Processerne og arbejdsgangene skal optimeres. Det er en løbende proces, som aldrig helt afsluttes. Det omkringliggende samfund ændres, og det samme gør reglerne. Der viser sig hele tiden nye samarbejdspartnere og –former i takt med, at der opstår nye forretningsmuligheder.

Rasmus Køie minder om, at det er afgørende på forhånd at have kontrakterne og aftalerne på plads.

- Rollefordelingen mellem leverandør og kunde skal være defineret skarpt og præcist. Det ved vi fra vores rådgivning af medlemsvirksomhederne i speditionsbranchen. Det er vigtigt at få skarp rådgivning i forbindelse med indgåelse af lagerhotelaftaler, logistikaftaler og aftaler med underleverandører vedrørende landevejstransporter.

- Man bør også inddrage en dygtig rådgiver til gennemgang – eller udfærdigelse – af selve kontrakten, slutter Rasmus Køie.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234