23948sdkhjf

Transportens IT-gigant skifter topchef

Transportbranchens største IT-leverandør, EG, skifter direktør efter 12 år.
EG får ny CEO den 1. november 2016, når den 39-årige Mikkel Bardram afløser Leif Vestergaard.

Bestyrelsen har ønsket at accelerere udviklingen i selskabet - og dermed også et generationsskifte i toppen. Derfor stopper Leif Vestergaard efter 12 år i CEO-rollen hos EG.

Mikkel Bardram har vist gode resultater og lederegenskaber som topchef i Satair Group. Han har tidligere været hos blandt andet McKinsey & Company, Novozymes og MAS/IBM.

Mikkel Bardram kan først tiltræde den 1. november. I tiden frem til den dato vil Erik Kaae, som er COO i EG, stå for den daglige ledelse.

Rette timing

- Vi føler, at timingen er den rette til at forny ledelsen hos EG, forklarer bestyrelsesformand Klaus Holse.

- Vi har et klart fokus på at accelerere udviklingen i selskabet og bygge videre på branchekendskabet og kundeforståelsen, som er EG's kendemærke. Vi har samtidig fundet en meget stærk profil til at udfylde den krævende rolle som Leifs afløser. Vi ser Mikkel Bardram som den rigtige leder til at føre EG ind i næste udviklingsfase.

Selv glæder Mikkel Bardram sig til at komme i gang hos EG.

- I hele min karriere har jeg arbejdet med at forandre og udvikle virksomheder gennem teknologi - både som leder og som leverandør. Det nye for mig bliver at arbejde i en kapitalfondsejet virksomhed.

Tak til Leif Vestergaard

EG's bestyrelsesformand Klaus Holse takker Leif Vestergaard for sin tid i virksomheden.

- Leif Vestergaard har ført EG frem til en stærk position i det nordiske marked. Under hans ledelse er omsætningen vokset fra knap 900 mio. kr. til omkring 2 mia. kr. Han afleverer et EG med et stærkt fundament til næste skridt i selskabets udvikling.

Selv siger Leif Vestergaard:

- Jeg har været på en fantastisk rejse med EG, som har været en meget stor del af mit liv i snart mange år. Det er med stor stolthed, at jeg afleverer en virksomhed med så stort potentiale, og jeg ønsker Mikkel Bardram og alle venner og kolleger hos EG god vind fremover.

Kapitalfond

EDB Gruppen blev etableret i Herning i 1977 og blev senere børsnoteret.

I 1993 blev aktiemajoriteten overtaget af IBM. Det varede frem til 2008, da kapitalfonden Nordic Capital overtog aktiemajoriteten fra IBM. Herefter blev EG afnoteret fra fondsbørsen.

I 2013 overtog kapitalfonden Axcel aktiemajoriteten fra Nordic Capital.
Læs mere om: EG
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064