23948sdkhjf

Transportbranchen gør sig lækker for fremtidens arbejdskraft

Onsdag besøger 270 elever fra 10. klasserne i Aabenraa 10 transportvirksomheder i Danmarks største transportcenter, Padborg. Det gør de, fordi de er med i Transportens Dag. Formålet er at vise de unge de mange forskellige jobmuligheder, der er i erhvervet.

Branchen mangler hænder
Eleverne fra 10. klasse er fremtidens arbejdskraft i et erhverv, der er begyndt at have svært ved at rekruttere de folk, der er brug for, når økonomien igen er på vej op.

Derfor er kommune, erhvervsliv og brancheorganisation gået sammen om at vise de unge, hvilke jobmuligheder der er i erhvervet.

Borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, bakker op om projektet:

- Transport- og logistikbranchen udgør en stor og væsentlig del af erhvervslivet i Aabenraa Kommune, hvor mange er beskæftiget. I Aabenraa Kommune ønsker vi forsat at være førende inden for transport og logistik, og en forudsætning for det er, at der er dygtige folk i vores område, som vil arbejde i branchen. Derfor er vi for tredje år i træk med til at arrangere Transportens Dag, hvor de unge får et indblik i, hvilke uddannelses- og karrieremuligheder der er i branchen, siger han, og fortsætter:

- At der er et unikt samspil mellem virksomhederne, uddannelsesinstitutionerne, brancheforeningen og kommunen om Transportens Dag indikerer også, at dette er vigtigt for alle parter. Og her i kommunen vil vi gerne samarbejdet.

Projekt skal inspirere de unge
Hvis Padborg skal forblive et kraftcenter for transport, kræver det, at branchen får tilført nye stærke hænder, da erhvervet står over for et generationsskifte.

- Med et initiativ som Transportens Dag, håber vi, at vi kan gøre branchen attraktiv over for de unge. Vi har brug for at få ledige stillinger besat – nu og i fremtiden. Med projektet vil vi vise de unge, hvilke karrieremuligheder, der er i branchen. Vi har for eksempel brug for speditører, chauffører, jurister og lagermedarbejdere. Et job i transportbranchen er godt og sikkert, fordi sektoren vækster. Der er masser at lave, og lønnen er god, siger Anders Jessen, der er chefkonsulent for uddannelse og erhvervspolitik i ITD, og fortsætter:

- Vi håber på, at de unge, som besøger erhvervet på Transportens Dag, vil tage deres oplevelser med, når de skal vælge deres uddannelsesvej, for vi har brug for dygtige og veluddannede medarbejdere på alle niveauer.


Fakta om Transportens Dag

270 elever besøger skiftevis følgende virksomheder, der er med i projektet: Contino, DTK, E3, Euromaster Danmark, H.P. Therkelsen, KH NON STOP, MAN Last og Bus, Nagel Danmark, Ohl Logistics, Tricolore og Thermo Transit i Padborg.

Parterne bag Transportens Dag er Aabenraa Kommune, ITD, EUC-SYD, IBC samt 10. Aabenraa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062