23948sdkhjf

Rekordmange kommuner sænker skatten for virksomheder

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Virksomhederne i 16 kommuner slipper billigere i skat næste år.

Artiklen opdateret 19/10 med liste over de kommuner der fjerner og sænker dækningsafgiften

Fem kommuner har besluttet helt at afskaffe den særlige erhvervsskat, dækningsafgiften, mens 11 kommuner sætter den ned, skriver netmediet DIBusiness.dk.

Det er første gang, at så mange kommuner reducerer afgiften i forbindelse med deres budgetter, og det er noget, virksomhederne kan mærke. Tilsammen sparer de næsten 90 mio. kr.

- I Dansk Industri er vi utrolig glade for, at så mange kommuner har valgt at sætte den omstridte afgift ned eller helt at afskaffe den. Dækningsafgiften rammer skævt og risikerer at koste lokale arbejdspladser, fordi den er en skat på vækst. Når en virksomhed investerer og udvider, så stiger afgiften automatisk. Det er med til at dræbe det lokale initiativ og lægge en dæmper på væksten, siger vicedirektør Kent Damsgaard, DI.

Dækningsafgiften er en særlig afgift på virksomhedernes bygninger, som kommunerne frit kan vælge at opkræve.

Under halvdelen af kommunerne, nemlig 41 ud af 98, opkræver den i dag. Til næste år falder det til 36, altså lidt mere end hver tredje kommune.

De 36 kommuner, der beholder dækningsafgiften er koncentreret omkring de store byer, men det er især virksomheder i hovedstadsområdet, der er ramt.

Her opkræver flere kommuner den højest tilladte afgift på 10 promille.

- En lavere erhvervsskat er med til at tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser til en kommune og tilskynde de eksisterende virksomheder til at udvide og bygge nyt. Det betyder nye arbejdspladser, flere penge i kommunens kasse og dermed mulighed for at investere mere i skoler, ældrepleje, veje eller anden velfærd til gavn for borgerne, siger Kent Damsgaard til DIBusiness.dk

De kommuner der helt fjerner dækningsafgiften er: Nyborg, Horsens, Frederikssund, Kalundborg og Ringsted.

De kommuner der sænker dækningsafgiften er: Odense, Fredensborg, Furesø, Gladsaxe, Høje Taastrup, Greve, Roskilde, Næstved, Fredericia, Kolding og Helsingør.
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.111