23948sdkhjf

Rønne Havn tror på rekord for fjerde år i træk

Indtil videre er forventningerne til året mere end indfriet, og det tror Rønne Havn fortsætter
Rønne Havn fortsætter de sidste års fremgang og har efter årets første ni måneder opnået et resultat, der overgår forventningerne Omsætningen er steget med 1 procent i forhold til samme periode i 2015.

At det er lykkes at løfte omsætningen betegner havnen som særdeles positivt, specielt i lyset af, at et par større langvarige aftaler udløb i 2015. Samtidig er det lykkes at holde omkostninger i ro.

- Samlet set kan jeg konstatere at årets tre første kvartaler er forløbet positivt, og at vores forventninger til resultatet for de tre første kvartaler er mere end indfriet. Samtidig begynder vi at se resultaterne af vores forretningsudviklende indsats, og at vi i årets løb har serviceret flere nye kunder sammen med havnens virksomheder. Vores forøgede fokus på at løfte udnyttelsesgraden af havnens infrastruktur m.m. har resulteret i en vækst i vores basisomsætning og det er samtidig lykkes at holde omkostninger i ro. Derfor forventer jeg at havnens medarbejdere for fjerde år i træk kan levere et rekordresultat for Rønne Havn på mellem 13 og 14 millioner, siger administrerende direktør Thomas Bendtsen.

Lægger sidste hånd på udvidelsesplaner
Væksten i godsmængderne skyldes ikke kun ét forretningsområde, men er fordelt over flere varegrupper. Havnen har i årets første tre kvartaler oplevet en vækst i den totale godsmængde på 3,9 procent samtidig med, at antallet af overførte biler og passager er steget med henholdsvis 4,1 procent og 3,8 procent i årets første ni måneder.

Havnens ledelse vurderer - ligesom så mange andre danske havne - at en udbygning af havnens infrastruktur er nødvendig. Rønne Havn A/S er derfor ved at lægge sidste hånd på ”Masterplan 2050”, som er den overordnede langsigtede visionsplan for havnens udvikling frem mod 2050.

- Vi forventer at have afsluttet arbejdet med Masterplan 2050 inden for den nærmeste fremtid således at rammerne for den langsigtede udvikling af havnen kan forelægges for vore aktionærer, siger Thomas Bendtsen.

Sideløbende med etableringen af Masterplan 2050 arbejder havnen på at kortlægge eventuelle miljømæssige konsekvenser ved en fremtidssikring af havnen i en såkaldt VVM-redegørelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173