23948sdkhjf

Snigpremiere på MAN TGE

MAN's nye varebil TGE blev vist frem i Danmark i fredags. Den officielle premiere er først til marts 2017.
Om et år - den 4. september 2017 - bliver den første MAN TGE-varebil leveret til en dansk kunde. Hverken før eller senere. Det kunne MAN's produktchef Mikael Jensen fortælle, da Transportmagasinet mødte ham i fredags til "snigpremiere" på den længe ventede varebil.

MAN TGE får officiel Danmarkspremiere på Transport 2017 i Herning til marts, men de første biler kan ikke leveres før november.

- Det skyldes, at vi kun får mulighed for at sælge 100 TGE-biler i hele 2017, siger Mikael Jensen. Vi skal ind i 2018, før vi får mulighed for at få det antal biler, vi kan sælge.

- Grunden er, at produktionen først kommer i gang nu. Volkswagen har netop indviet en fabrik i Polen, hvor MAN TGE bliver produceret - i øvrigt sammen med VW Crafter.

Stor interesse

Transportmagasinet: Er der stor interesse for TGE'en herhjemme?

- Ja, svarer Mikael Jensen. Forhåndsinteressen er rigtig stor. Omkring 30 procent af vores lastbilkunder har også behov for denne type bil; så de venter nærmest med længsel.

- Vi har også selv store forventninger til TGE. Vores mål er have fem procent af markedet for denne type bil i 2019. Det vil sige, at vi skal sælge mindst 500 TGE'er om året herhjemme.

MAN TGE kan fås i kapaciteter fra 3,0-5,5 ton. Varerumsstørrelsen bliver op til 18 kubikmeter. Der bliver to forskellige akselafstande og to forskellige udhæng bagtil at vælge mellem. Alt i alt bliver der 69 kombinationsmuligheder at vælge mellem.

Masser af kvalitet

- Vi vil gerne adskille os fra den øvrige del af varebilsmarkedet, derfor lancerer vi masser af ekstraudstyr i bilen. Det er udstyr, som varebilsbranchen ikke har set tidligere, forklarer Mikael Jensen og nævner, at man vil kan få læderrat med varme.

- Bilen bliver også meget personbilspræget, hvad angår kvalitet og komfort. Det vil blive inspireret af VW og Audi.

Mikael Jensen fortæller også, at der bliver fire motorstørrelser at vælge imellem - og at man er gået tilbage til tandrem. Det giver mindre støj forklarer han.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078