23948sdkhjf

Første svelle lagt til ny bane

Fredag den 28. oktober 2016 blev den første svelle lagt til den ny højhastighedsbane mellem København og Ringsted.
Den første svelle til den ny højhastighedsbane mellem København og Ringsted blev lagt den 28. oktober ved en højtidelighed på Banedanmarks byggeplads i Ringsted. Transportminister Hans Christian Schmidt var mødt frem til begivenheden og var hovedtaler ved begivenheden.

- Med den ny bane bliver det muligt at få en bedre køreplan med flere tog, kortere rejsetid og færre forsinkelser til gavn for de rejsende, sagde han.

Banedanmarks adm. direktør Per Jacobsen var også blandt talerne. Han udtrykte glæde for de store investeringer i jernbanens infrastruktur, og oplyste at der i de seneste år var investeret 15 milliarder kroner årligt.

Jens Christian Jensen, adm. direktør i Strukton A/S, der er entreprenør på projektet, sagde, at kun det bedste materiel og mandskab kan sikre succes i et så stort projekt.

Hermed henviste han til arbejdsteamet af kompetente og engagerede medarbejdere fra Italien og til det 300 meter lange arbejdstog, der skal lægge sveller og skinner, hele vejen fra Køge til Ringsted.

Arbejdstoget kom direkte fra Italien, hvor det har lagt sveller til den nye højhastighedsbane mellem Milano og Bologna.

Den første svelle
Efter talerne satte transportminister Hans Christian Schmidt sig til rette i førerkabinen i det lange arbejdstog og lagde selv den første svelle.

En svelle vejer 300 kg. Der skal lægges i alt 180.000 sveller.

Den ny højhastighedsbane mellem København og Ringsted omfatter en 60 km lang dobbeltsporet og elektrificeret jernbanestrækning. Der skal også bygges en ny togstation i Køge. Desuden består projektet også af opførelsen af flere tunneler, broer, dæmninger og underføringer. Det er et kæmpe projekt til i alt 10,4 milliarder kroner.

Efter lægning af sveller og skinner skal banen elektrificeres og have nye signaler. Færdiggørelse i december 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078