23948sdkhjf

Dansk transport i europæisk top fem

Danmark får flot 5. plads i transport på EU-Kommissionens rangliste, med ros for det høje trafiksikkerhedsniveau
Danmark indtager en flot 5. plads i transport på EU-Kommissionens rangliste over medlemslande. Danmark får især ros for det høje trafiksikkerhedsniveau.

Den årlige rapport fra EU-Kommissionen sammenligner medlemslandenes præstationer inden for 30 transportrelaterede kategorier, hvor alle transportformer inddrages. Kommissionen fremhæver i rapporten, at Danmark har formået at opretholde et fremragende trafiksikkerhedsniveau. Det er en dagsorden, som også ligger transportkommissær Violeta Bulc meget på sinde.

- Der bliver generelt arbejdet hårdt på konstant at øge trafiksikkerheden i transport- og logistikbranchen. Trafiksikkerhed er et vigtigt indsatsområde for ITD, og vi samarbejder i flere nationale og internationale fora, med myndighederne, Sikker Trafik, skolerne og ikke mindst vores medlemmer for at nedbringe antallet af trafikuheld, hvor lastbiler er involveret. Selvom det er et flot resultat for Danmark, er der ikke plads til at hvile på laurbærrene, så vi fortsætter ufortrødent med at holde fokus og arbejde for at forbedre trafiksikkerheden, siger chefkonsulent i ITD Jørn-Henrik Carstens.

Der er også områder, hvor Danmark klarer sig væsentligt dårligere end det europæiske gennemsnit. Eksempelvis bruger transport- og logistikvirksomheder herhjemme langt færre penge på forskning og innovation end deres europæiske konkurrenter.

- En del af forklaringen på den manglende investering er, at vi ikke har en bilindustri, der helt naturligt bruger penge på at forske i og udvikle nye produkter til branchen. Når det er sagt, så skal niveauet for investeringerne i innovation hæves, hvis vi fortsat skal klare os i den hårde internationale konkurrence. Digitalisering lyder ofte meget kompliceret, men i virkeligheden handler det om at kaste sig ud i det og tage nye teknologier til sig og derved gøre alle aspekter af vejgodstransporten så effektiv som overhovedet muligt, siger Jørn-Henrik Carstens.

Formålet med at sammenligne medlemslandene er at hjælpe landene med at identificere og prioritere kommende politiske indsatsområder. Øverst på listen finder man Holland, der efterfølges af Sverige, Tyskland, Østrig og Danmark.
Læs mere om: ITD
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094