23948sdkhjf

Volvo er flyvende

Hvad har lastbilkørsel at gøre med paragliding? Volvo bringer os svaret 29. november i deres nye livetest

I Volvo Trucks’ nye livetest skal en paraglider og en Volvo FH ud på en bjergtagende tur. Lastvognen skal holde paraglideren i luften og give ham et lift op ad bjerget langs de snoede bjergveje. For at det skal kunne lykkes må lastvognen opretholde en vis hastighed. "The Flying Passenger" får premiere 29. november på Volvo Trucks’ digitale platforme.

 Testen er verdens første stunt af denne slags med en lastvogn og en paraglider.

- Enhver lastvognschauffør ved, hvor svært det er at bevare marchhastigheden i bakket terræn. For at kunne gøre det skal man have en motor og en gearkasse, der sikrer ekstraordinære køreegenskaber, siger Claes Nilsson, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Skift gear uden tab af moment

Den Volvo FH, der bruges i denne livetest, er udstyret med Volvos unikke drivline, der består af den forbedrede D13 Euro 6-motor og I-Shift gearkassen med dobbeltkobling. Teknologien med dobbeltkobling giver gearskift med powershifting, der sikrer, at lastvognen ikke taber moment, mens der skiftes gear under vanskelige forhold.

- For at få en god brændstofeffektivitet er det vigtigt med kørsel i højt gear og et glidende gearskifte. I-Shift med dobbeltkobling giver en smidig kørsel, samtidig med at der køres i højt gear med et lavt omdrejningstal, fortæller Staffan Wendeberg, produktchef for FH og fjerntransport.

Den kommende udfordring er det seneste skud på stammen i Volvo Trucks’ serie af livetests, hvor lastvognens funktioner og egenskaber udsættes for ekstraordinære prøvelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094