23948sdkhjf

Rekordernes år for Thyborøn Havn

| Af redaktionen/lda | Tip redaktionen om en historie

Fremgang for gods, skibstrafik og fiskeri i 2016 i det vestjyske

Store investeringer og strategiske beslutninger bærer frugt hos Thyborøn Havn. I 2016 blev det igen til omsætningsrekord indenfor både fiskeri, gods og skibstrafik.

På godsområdet endte det på imponerende 1,5 mio. ton gods ind og ud af havnen. Hele 88 procent over 2015-niveauet, som i forvejen var et godt år.

Opsvinget i den generelle økonomi har givet travlhed i byggeriet i Danmark. Dette kan direkte aflæses i indvindingen af råstoffer, som blev fordoblet til 1,3 mio. ton af søral. De fleste andre godsarter som biomasse, skærver, gasolie mv. havde nogenlunde status quo. Til gengæld så vi en stigning i transporten af fiskeafskær til minkfoder industrien igen.

Disse stigende godsaktiviteter kan også aflæses direkte i stigende skibsanløb, og deraf afledte indtægter for havnen. Derudover kommer andre havnerelaterede services såsom salg af strøm, vand mv.

Fakta om Thyborøn Havn
Thyborøn Havn er en kommunal selvstyrehavn ejet af Lemvig Kommune

Thyborøn Havn råder over et samlet areal på 900.000 m2

Der er i alt ca. 5,5 km. kajer i Thyborøn Havn

Største vanddybde i bassiner og ved kajer er 9 meter

Samlet godsomsætning over kaj i 2016 blev på 1.516.000 ton

Samlet mængde af fisk over kaj i 2016 blev på 246.000 ton

Thyborøn Shipyard tog i april måned den nye store flydedok i brug, hvilket også bidrog positivt til antallet af skibsanløb, og ikke mindst er der kommet nye areallejere til havnen med sigte på de afledte maritime service opgaver fra flydedokken.

I september indviede havnen den nye gods- og offshorekaj ”Limfjordskaj II”. Allerede i oktober måned var den første situation med fire fragtskibe til kaj med samtidige laste/losse operationer på Limfjordska I og Limfjordskaj II.

- Vi forventer også fremgang i 2017 på Thyborøn havn indenfor alle forretningsområderne. Kvoterne ser ud til at blive gode for konsumfiskeriet og forhåndsmeldinger på industri ser også nogenlunde positivt ud. Indenfor godsområdet kommer der nye godstyper til. Ikke mindst indenfor offshore, hvor Nissum Bredning projektet skal anlægges med fundamenter via den nye sværgodskaj, og møller med udgangspunkt fra sværgodskajen. Vi har også løbende henvendelser om nye areallejere og håber på at kunne præsentere nye aktører både indenfor fiskeriet og gods i løbet af 2017, fremgår det af en pressemeddelelse fra havnen

Mere om: Thyborøn Havn
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.125