23948sdkhjf

Kommunale veje skal i fokus

Dårlig vedligeholdelse af vejene er en kæp i hjulet på erhvervslivet, skriver Michael Svane, branchedirektør i DI Transport

På Kommunaløkonomisk Forum, der holdt møde i Aalborg i går, blev der sat fokus på de manglende investeringer inden for vejområdet. KL´s formand fremhævede blandt problemet med ”de hullede veje”.  

Det er et mærkbart problem for virksomhederne, når kommunerne ikke prioriterer tilstrækkelige midler til både nye anlæg, men også til den basale vedligeholdelse.  

Ingen borgmester eller intet byråd kan være i tvivl om, at virksomhederne lægger afgørende vægt på transport og infrastruktur. I alle de år, hvor DI´s måling af de lokale erhvervsvilkår er sket, har virksomhederne peget på transport og infrastruktur som det væsentligste lokale erhvervsvilkår.  

Jeg håber budskabet fra Aalborg bliver hørt ikke kun i pressen, men også ude i hver eneste kommune. Anlægsloftet er naturligvis en udfordring, men det er også et spørgsmål om prioritering i den enkelte kommune. Hvis man skulle være i tvivl, så vil jeg gerne understrege, at kommunerne har virksomhedernes fulde opbakning til at prioritere investeringer, herunder i vedligeholdelse af det kommunale vejnet.  

Det kan være nyttigt at huske, at det kommunale vejnet udgør ca. 95 % af det samlede vejnet.

Kilde: DI

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11