23948sdkhjf

Jernbanedrift i Danmark er ikke bæredygtig

- Se realiteterne i øjnene, lyder opfordringer fra direktør Mogens Therkelsen til Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested.

Jernbanetrafik Jernbanetrafik er mest bæredygtig! Den overskrift havde transportordfører Henning Hyllested (EL) i medierne i sidste uge.

Det er muligt, at Henning Hyllested selv er af den opfattelse med hensyn til banernes bæredygtighed og effektivitet. Hvor han har det fra, det er et godt spørgsmål, som jeg godt kunne tænke mig at få et svar på. Hverken DSB med togdrift af gods eller personer viser bæredygtighed eller udvikling - og det har de ikke gjort i mange årtier.

Det kan man da se ud fra, at alle disse fejlindkøb og disponeringer, som DSB har foretaget. Man må gå ud fra, at rådgivere fra DSB sad med til bords ved de politiske afgørelser.

Ligeså forholder det sig med Banedanmark, der står for signalerne, banelegemet og sikkerhedssystemerne over hele landet. Her ses det tydeligt, at udviklingen har stået stille de sidste 50 år med nedslidte spor, nedslidte signalsystemer og konstante forsinkelser i togdriften af den ene eller anden årsag.

Hvordan kan Henning Hyllested få det til at være "et bæredygtigt transportsystem" for såvel person- som for godstransporten?

Hyllested må se realiteterne i øjnene, at vi i Danmark ikke har et bæredygtigt jernbanesystem, og vi vil ikke få det indenfor de næste 20-30 år.

Politikerne har i mange årtier haft godt hensigter med hensyn til udvikling af banedrift, men de har ikke fuldført noget, der har været konstruktivt eller brugbart. Det viser helt klar dagens situation inden for dansk bane- og DSB-drift.

Med Henning Hyllesteds holdning og indstilling til banedriften i Danmark, går logistikken og infrastrukturen for både person- og godstransporten en meget mørk fremtid i møde. Med den holdning vil Danmarks fremtid som et land med en moderne industri, teknologi og infrastruktur vare en saga blot. Hans holdning er i hvert fald ikke noget, som dansk industri og landbrugserhverv mm kan bruge til noget som helst.

Vær fremtidsorienteret

Mit budskab til Henning Hyllested er: Tag dog at være fremtidsorienteret og vær med til fra dit politiske ståsted at føre Danmark frem i den allerforreste række inden for teknologi og moderne transportformer ad landevejen. Indse, at tiden er forpasset til at jernbanedrift kan skabe samfundsværdier i Danmark.

Lad os bruge vore sparsomme milliarder til infrastruktur på en samfundsmæssig værdifuld og konstruktiv måde. Vi, der udfører landevejstransport, ser meget gerne, at der findes en kombination af alternativet til landevejstransporten. Den findes blot ikke med de moderne krav, der stilles til varernes fremkommelighed og forbrugerne krav til friske varer alle ugens 7 dage og alle døgnets 24 timer. Hertil findes der simpelthen ikke andre alternativer til distribution og transportformer end landevejen med lastbiler.

Som ansvarlig politiker håber jeg, at du vil se realiteterne i øjnene og være med til at bære Danmarks infrastruktur ind i fremtiden på en værdimæssig fornuftig måde. Lad os hurtigst muligt få sat gang i de infrastrukturprojekter, der allerede nu ligger på bordet, og som viser sig at være særdeles samfundsmæssig gavnlige og værdifulde

Med venlig hilsen 
direktør Mogens Therkelsen 
H. P. Therkelsen A/S, Padborg.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078