23948sdkhjf

Mere af det hele på Aarhus Havn

Den østjyske havn melder om stigende omsætning af alle godstyper

På trods af et vigende marked lykkedes det i 2016 Aarhus Havn at skabe omsætningsstigninger på alle tre godstyper; bulkprodukter, flydende produkter og stykgods.

Den samlede godsomsætning landede på 8.223.000 tons gods, hvilket svarer til en stigning på 4,3 procent i forhold til året før.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen betegner godsomsætningen som "et acceptabelt resultat":

- Vi er del af den internationale handel, som i disse år er præget af et vigende marked. Min vurdering er, at de samlede godsmængder i Danmark er faldet i 2016, hvorfor vi er ganske godt tilfredse med at have skabt en fremgang.

Bulkprodukterne, der primært består af korn- og foderstoffer, gik frem med beskedne 0,5 procent, mens de flydende produkter som fx olie steg med hele 17,8 procent Endelig realiserede man en stigning i stykgodset, der blandt andet omfatter containerområdet, på 1,6 procent.

Containerområdet er Aarhus Havns største enkeltstående forretningsområde, hvorfor det er interessant at se på, hvor mange containere, der gik over kaj i 2016 i forhold til året før. Det samlede antal endte på 456.652 TEU, og det er 2,6 procent flere end i 2015.

 Kilde: Aarhus Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297