23948sdkhjf

Giv lærlingen en mentor

Transportens Udviklingsfond har netop besluttet at støtte virksomheder, som giver lærlinge en mentor, med 5000 kroner

Som vi også tidligere har beskrevet her på Transportmagasinet, så er det ikke altid nemt for en ung mand eller kvinde at komme ind på en virksomhed. Lærlingen skal vænne sig til at være på en arbejdsplads efter mange års skolegang, og han eller hun skal lære arbejdsgangene og jargonen på arbejdspladsen at kende.

Her kan en mentor være med til at sikre, at både lærlingen og virksomheden får mest muligt ud af læretiden. Derfor glæder ATLs direktør Lars William Wesch siger over, at Transportens Udviklingsfond har valgt at give en bonus til virksomheder, som giver deres lærlinge en mentor.

- Det er vigtigt, at vi griber uddannelsen af lærlinge professionelt an, og det kan mentorer bidrage til, siger Lars William Wesch.

Transportens Udviklingsfond vil belønne medlemsvirksomheder, der uddanner en medarbejder som mentor, med en mentorbonus på 5.000 kroner.

Mentoruddannelsen tager tre dage, og den er for en person i virksomheden, som i forvejen har med lærlingene at gøre. Det kan for eksempel være en lærlingeansvarlig eller en udvalgt person, der er særlig opmærksom på lærlingenes trivsel.

Det er en betingelse, at der ansættes en transportlærling i samme kalenderår, som medarbejderen deltager i mentoruddannelsen.

Transportens Udviklingsfond giver fortsat en bonus på 10.000 kroner til virksomheder, der ansætter en lærling.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095