23948sdkhjf

Kendt headhunter starter for sig selv

Lasse Fredskov har forladt rekrutteringsfirmaet SAM International, som han selv var hovedaktionær i

Knap 13 år blev det for Lasse Fredskov i rekrutteringsfirmaet SAM International. Han var selv med til at starte firmaet efter at have været direktør for MAN i Danmark i en årrække. Han var også en af hovedaktionærerne i SAM. Alligevel valgte han at trække sig ud ved nytårstid.

- Det var ikke længere det rigtige for mig at blive i SAM International længere, fortæller Lasse Fredskov. SAM arbejder i mange forskellige brancher, men jeg vil helst holde mig til autobranchen, leasing, transport og logistik.

Lasse følte, det ville være bedre at stå på egne ben. Derfor stoppede han i SAM og startede sit eget firma, Auto Search.

Han forsikrer, at han ikke har smækket med døren.

- Det er ikke blevet en blodig skilsmisse. Vi arbejder sammen i de sager, hvor det er hensigtsmæssigt for begge parter. Jeg har også fået de kunder med mig, som jeg havde i SAM. Så det er blevet en pæn skilsmisse.

Kræver specialviden
Ifølge Lasse Fredskov kræver kunderne i auto- og transportbranchen, at man har specifik viden om branchen. De vil ikke have en rekruttering, der er baserer sig på ren teori.

- Autobranchen er inde i en omstillingsproces, og det kræver kompetence og dyb indsigt, hvis man skal løse opgaverne ordentligt, pointerer han, men han udvider også sit rekrutteringsområde til at dække de mere almindelige stillinger.

- Det er ikke altid, man skal have en chef eller en direktør. Nogle gange skal man også have en værkfører eller en reservedelsmedarbejder. Det hjælper jeg også med. Det har jeg ikke kunnet i SAM-regi, men det kan jeg nu. Jeg får en bredere kundemasse, og kan mærke flere henvendelser fra nye kunder en nogensinde tidligere.

Headhunting ikke dyrt
Lasse Fredskov mener, at han er den eneste rigtige headhunter i auto- og transportbranchen. Her annonceres ikke, men der ”huntes” hans i netværk, som er meget stort efter så mange år i auto- og transportbranchen.

- Mine ”kolleger” sætter en annonce i avisen eller på nettet og håndterer de ansøgninger, der kommer ind. De går ikke ud og headhunter; men det er netop her, jeg har min styrke. Jeg har arbejdet hele mit liv i autobranchen, så jeg kan finde de rette medarbejderne for firmaerne.

- Headhunting behøver ikke være dyrt, skynder han at slå fast.

- Rekrutteringsbranchen får typisk en procentdel af den første års bruttogage, mens mit koncept er en aftalt pris, der afspejler jobbets niveau, og hvor svært det er at finde personerne.

Med andre rekrutteringseksperter
Lasse Fredskov har lejet sig ind i et kontorhus i Vedbæk, hvor der også sidder andre rekrutteringskonsulenter, samt andre folk fra autobranchen der er på vej ind i kontor fællesskabet.

- Vi sidder i samme lokaler, men arbejder ikke i samme firma. Jeg er mig selv, men har flere kompetente auto branchefolk til at arbejde fast sammen med enten når det er hensigtsmæssigt eller når der er alt for travlt, siger han.

Også i Norge og Sverige
Lasse Fredskov er ved at lave aftaler med samarbejdspartnere i Norge og Sverige.

- Det er vigtigt at have Sverige og Norge med. Der er mange virksomheder og organisationer, der etablerer sig på nordisk eller skandinavisk niveau. Derfor har jeg en hel del kunder, som jeg repræsenterer i Norden, så jeg må have nogle kompetencer og samarbejdspartnere i disse lande også. Jeg har blandt andet lavet sådan en aftale med SAM. Så jeg har mulighed for at arbejde sammen med dem i de lande, hvor de er repræsenteret, hvis jeg har behov for det, slutter Lasse Fredskov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074