23948sdkhjf

Tre vejskilte volder danskerne problemer

Særligt tre skilte skaber problemer for danske bilister. Det viser resultatet af Vejdirektoratets vejskiltekampagne, som næsten 150.000 danskere har deltaget i.

Hvordan er det nu vejskiltene for anbefalet hastighed, vognbaneskift og lokal hastighedsbegrænsning ser ud?

Hvis du har svært ved at huske det, er du ikke den eneste.

De sidste to uger har 150.000 danskere kastet sig ud på en virtuel køretur med Vejdirektoratet for at teste deres skilteviden. Og her er det netop disse tre skilte, der volder problemer.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Cirka halvdelen af deltagerne - på tværs af køn og regioner – svarer således forkert, når de bliver spurgt til skiltenes betydning.  

Vejdirektoratet har ellers fornyligt spurgt danskerne, om de selv synes, de forstår vejskiltene. Her svarer cirka 2 ud af 3, at de ”i høj grad” forstår de danske vejskilte.  

- Vi har en tendens til at overvurdere os selv og vores hukommelse i trafikken. Nogle gange er der brug for at genopfriske, hvad skiltene egentlig betyder. Så jeg kan kun anbefale, at man tager testen, hvis man endnu ikke har gjort det, siger Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

Du kan selv prøve kræfter med testen her.

 Fakta

  • Vejskilte-testen er udviklet i samarbejde med Rigspolitiet, FDM og Dansk Kørelærer-Union.
  • Cirka 150.000 danskere har taget testen, heraf er cirka 60 % mænd og 89 % har kørekort. De landsdækkende resultater viser, at mænd klarer sig 2 % bedre end kvinder. Og dem med kørekort klarer sig 4 % bedre end dem uden kørerkort.
  • De ni vejskilte, der indgår i testen, er de vejskilte, som danskerne har sværest ved at forstå. Det viser Vejdirektoratets målinger, der er baseret på brugerundersøgelser og input fra myndigheder.
  • I Danmark har vi omkring 300 forskellige vejskilte. I 2016 blev der introduceret 17 nye vejskilte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093