23948sdkhjf

Studerende dyster om Aalborg Havn

Aalborg Havn er i år genstand for den stort anlagte AAU Case Competition, hvor studerende kappes om at løse erhvervslivets konkrete problemstillinger.

Det er de to studerende, Kenneth Dam Røn Jensen og Nikolaj Bidstrup Jørgensen fra IT-ledelse på Aalborg Universitet (AAU), der sidste år startede konkurrencen op efter inspiration fra lignende konkurrencer på CBS, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

- Aarhus og København har deres egen nationale case competitions, så Aalborg som stor universitetsby burde også have sin egen. De andre case competitions er inden for business, men vi differentierer os ved at forsøge at ramme så mange uddannelser som overhovedet muligt. En case competition er en oplagt mulighed for studerende til at løse konkrete problemstillinger, hvilket samtidig ligger sig op af AAU’s problembaserede læring. For virksomhederne er det en anderledes måde at brande sig på, og samtidigt kan de anvende case competitions til at rekruttere nye medarbejdere, siger Kenneth Dam Røn Jensen. 

Vækst og viden
Grupper af studerende kan tilmelde sig én ud af tre mulige cases. De tre cases omhandler teknologi, forretningsudvikling og markedsføring, og besvarelserne herfra skal indgå i hovedcasen, hvor de studerende skal give deres bud på, hvordan fremtidens erhvervshavn i Aalborg. De forskellige cases gør, at flere studieretninger kan give bud på Aalborg Havns fremtid, især med henblik på udviklingsprojekter som for eksempel Aalborg Containerterminal 2. 

Onsdag 3.maj får de udvalgte studerende casen udleveret. De har 12 timer til at komme med idéer til casen.

De tre hold, der afgiver de bedste løsninger, går videre og har yderligere 12 timer til at arbejde på deres løsning. De tre hold fremlægger over for en dommerkomité til finalen den 4. maj i Musikkens Hus i Aalborg.

Bag konkurrencen er foreningen Aalborg Case Competition. Foreningen er stiftet af Kenneth Dam Røn Jensen og Nikolaj Bidstrup Jørgensen, begge studerende på Aalborg Universitet. Foreningen er drevet af studerende fra Aalborg Universitet og blev stiftet i 2016 og støttes af AAU og AAU Matchmaking og en række fonde og erhvervsvirksomheder.

Kilde: Aalborg Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109