23948sdkhjf

SCT Transport vil være større på grus

Ny grusgrav skal sikre koncernen som fortsat leverandør af råstoffer til anlægsprojekter i Nordsjælland

Tulstrup Sten & Grus, som ejer grusgrave flere steder i Nordsjælland, gør klar til at begynde at grave ud i en helt ny grusgrav mellem Nejede og Tulstrup vest for Hillerød.

Det nye graveområde ligger umiddelbart vest for den eksisterende Tulstrup Grusgrav, hvor Tulstrup Sten & Grus (TSG), som er ejet af SCT Transport, har gravet efter sand siden 1998, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

- Den gamle grav er ved at være tom, så det er for at kunne blive ved med at tilbyde råstoffer her i Nordsjælland, hvor der er mange anlægsprojekter i den kommende tid, siger Christian Bødker Petersen, direktør i SCT Transport.

Virksomheden har opkøbt jorden og en gård, der ligger på området, hvor der skal graves og har søgt om en ny gravetilladelse hos Region Hovedstaden, som er myndighed på området.

- I sådan en grav regner vi med, at der er råstoffer til 10 år - det er i hvert fald så lang tid, tilladelsen kommer til at løbe, siger Christian Bødker Petersen.

TSG’s ansøgning har netop været i høring, og Region Hovedstaden er ved at behandle ansøgningen. Området, hvor TSG vil anlægge en ny grusgrav, ligger i et større område med råstofinteresser, som blev udlagt som graveområde i 1980’erne, oplyser Jens Lind Gregersen fra Region Hovedstadens miljøafdeling. Ifølge Råstofplan 2016 er der en skønnet forekomst på tre millioner kubikmeter sand, grus og sten i graveområdet ved Tulstrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094